Nyaralás közben fogták el a nagyoroszi gázolót

Vágólapra másolva!
Múlt héten, szerdán egy szlovák férfi hajtott át Nagyoroszin és útközben elgázolt egy 18 éves fiút. B, Krisztián olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A gázoló nem állt meg, hogy segítsen neki, tovább hajtott, majd a barátnőjével együtt elutazott. Nyaralás közben fogták el a rendőrök – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A szlovák autós a Petőfi utcában ütötte el a 18 éves fiút, aki belehalt a sérüléseibe. A gázoló elhajtott.

A történtek után elrejtette a kocsiját, majd a barátnőjével elmentek nyaralni. Hiába próbálta, nem sikerült megúsznia az esetet, a rendőrök szombaton elfogták a 29 éves férfit.

Nagyorosziban mindenki ismerte a 18 éves B. Krisztiánt, a baleset helyszínén rengeteg mécseseket gyújtottak.

- mondta sírva egy helyi asszony a Blikknek, aki éppen akkor gyújtott meg egy mécsest.

A fiú mindössze 150 méterre lakott onnan, ahol elgázolták.

Az anyjával, nevelőapjával és a testvérével lakott együtt. Az anyja a lapnak azt mondta, hogy nem lepi meg, hogy mindenki jót mond a fiáról, mert ő tényleg maga volt a jóság.

„A halálakor nem voltunk itthon, a párommal és a kisebb gyermekemmel Erdélyben nyaraltunk. A párom az interneten látta, hogy elgázoltak valakit, de mivel nem a fiam nevét írták, picit megnyugodtam. A társamnak azonban valamiért nagyon rossz érzése volt.

– mondta Krisztián édesanyja.

Azért történt félreértés, mert akit megkértek, hogy azonosítsa a holttestet, rossz nevet mondott, ezért a rendőrség annak a fiúnak a szüleit értesítette. Egy asszony egy ideig azt hitte, hogy az ő fia halt meg, persze közölték vele, hogy tévedés volt az egész.

Nagyon megbízható gyerek volt, ezért is mertem itt hagyni egyedül. Úgy volt, hogy a Balatonra megy a barátaival, csak előtte dolgozik kicsit, hogy legyen pénze. A tragédia előtt nálunk buliztak, aztán hazakísérte az egyik barátját, mert ő ilyen gondoskodó volt. Már hazafelé jött, amikor elütötték" – mesélte a lapnak az asszony.

A gázolóval kapcsolatban azt mondogatta magának, hogy nem haragudhat rá, hiszen attól nem kapja vissza a fiát,

de amikor megtudta, hogy a baleset után nyaralni ment, már nem voltak ilyen nyugodt gondolatai.

Az asszony most úgy érzi, hogy semmit sem akar tudni a férfiról. A gázoló ellen halálos közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást.