A britek sztárteniszezője szerint minden idők legfontosabb olimpiáját rendezik Tokióban

(TOKYO2020)JAPAN-TOKYO-OLY-TENNIS-MURRAY-TRAINING se Horizontal
Andy Murray szerint az idei olimpia kulcsfontossággal bír
Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray szerint a tokiói lesz minden idők legfontosabb olimpiája, és kiutat mutathat a sportvilágnak a koronavírus-járvány okozta sokkoló helyzetből.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia olimpiai csapatát nagy veszteség érte, mert szerdán kiderült, hogy az aranyéremre esélyes sportlövő, Amber Hill a pozitív Covid-tesztje miatt nem indulhat a tokiói játékokon.

A britek csapatfőnöke, Mark England figyelmeztette a szurkolókat, hogy a viszontagságok miatt a sportolóknak sokkal nehezebb lesz megküzdeniük az érmekért, amelyekből elképzelhető, hogy a megszokottnál kevesebb lesz.

A The Sun megírta, hogy a kétszeres olimpiai bajnok skót teniszező, Andy Murray optimistán várja a világeseményt és sokat vár a játékoktól.

Andy Murray szerint az idei olimpia kulcsfontossággal bír Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Dai Tianfang

mondta Murray.

"A sport nem csak alapvető emberi jog - ez az egyik leghatásosabb eszköz a társadalom gyógyítására és megerősítésére. Jó hatással van a mentális egészségre és fokozott fizikai aktivitásra ösztönöz. Összeköti az egyes kultúrákat és embereket, összehoz bennünket" - tette hozzá a 34 éves teniszező.

Andy Murray makacs csípősérülése és műtétei miatt 2018 óta mindössze 22 tornán játszott. Wimbledonban a harmadik fordulóig jutott, majd a kiesése utáni csalódottságában a visszavonuláson is elgondolkodott, de a tokiói olimpián - amelyen tenisz férfi egyesben címvédő - részt vesz a brit csapat tagjaként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!