A tetőről leereszkedve próbáltak betörni lakásokba Zuglóban

Koronavírus, Budapest, Zugló, ablak, lakás, lakótelep, panel, sok ablak vírus, korona, karantén, önkéntes karantén
Vágólapra másolva!
A tetőröl leereszkedve próbáltak meg betörni lakásokba Zuglóban. Az akciót azonban a lakók kiszúrták, a bűnözők pedig elmenekültek. Az elmúlt tíz évben többször is próbálkoztak már hasonló technikával Budapesten, volt, aki egy betörés közben zuhant le a hetedik emeletről.
Vágólapra másolva!

A zuglói betörők éjszaka bejutottak a házba, majd először a tetőre vezető ajtót törték fel, utána a tetőről alpinista kötelet engedtek le a lent várakozó társaikhoz - írja a Metropol. A cikk szerint a trükkös bünözőket azonban a lakók észrevették és értesítették a rendőröket. Mire a hatóságok kiértek addigra a csapat elmenekült a helyszínről.

– Éjjel fél 1-kor riadtunk fel, mert a yorki kiskutyánk ugatott rendületlenül. Ekkor beszélgetésre, farecsegésre és valamilyen karcolódó fém hangjára lettünk figyelmesek. Amikor kinéztünk az ablakon láttuk, hogy egy kötél van leengedve a tetőről, és vélhetően az ezen lévő karabiner adta a fémes zörejt. Tudtuk, hogy a tetőkijáró szigorúan le van zárva, ezért azonnal gyanús lett a dolog.

– mondta el a Metropolnak a második emeleten lakó Jutka, akinek a lánya tett bejelentést végül a rendőrségen.

A hetedikről zuhant a mélybe a Szigony utcai Pókember

A Metropolnak egy alpinista oktató azt mondta, hogy egy rutinos mászónak gyerekjáték egy ilyen akció.

– Egy gyakorlott alpinista számára teljesen veszélytelen mutatvány, egy tízemeletes házba pedig bejutni gyerekjáték. Helyszíne válogatja, hogy hogyan oldják meg a biztosítást a tetőn, de

10 perc alatt össze lehet állítani fent a felszerelést. Ilyen eszközöket az ember akár boltban megvásárolhatja

– mondta az oktató, aki szerint a leggyorsabb képzésen négy nap alatt akár egy amatőr is elsajátíthatja az ehhez szükséges tudást.

A cikk felidézi, hogy az elmúlt tíz évben több esetben is próbálkoztak hasonló technikával a bűnözők: 2018-ban Terézvárosban a tetőablakon át leereszkedve rabolt ki egy lakást egy páros, tíz éve pedig egy 22 éves fiatalember felmászott a VIII, kerületi panelházak oldalán, majd az erkélyen keresztül jutott be a lakásokba. G. Csaba, vagyis a Szigony utcai pókember akár 12 lakást is kirabolhatott így, míg 2011-ben egy betörés közben lezuhant a hetedik emeltről és szörnyet halt.

Címlapi képünk illusztráció!