Hétfőn és kedden nem lesznek evezős versenyek az olimpián

PÉTERVÁRI-MOLNÁR Bendegúz; MOLNÁR Zoltán
Tokió, 2021. július 16. A magyar csapatból először rajthoz álló Pétervári-Molnár Bendegúz evezős és edző-édesapja, Molnár Zoltán (b) a Sea Forest Evezős és Kajak-kenu Pályán Tokióban 2021. július 17-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A hét elejére várható kedvezőtlen, szeles időjárás miatt újabb módosítások történtek az evezősok tokiói olimpiai programjában.
Vágólapra másolva!

Nem csupán hétfőről hoztak előre versenyszámokat, így például a férfi egypárevezősök negyeddöntős szakaszát - melyből Pétervári-Molnár Bendegúz vasárnap kiharcolta az elődöntőbe jutást -, hanem a keddi versenynapot is "kiürítették". Így két éremosztás szerdára csúszott át, amikor hat számban hirdetnek majd győztest. Csütörtökön és pénteken további négy-négy verseny fejeződik be.

Hétfőn és kedden nem lesznek evezős versenyek az olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Férfi egypárban csütörtökön lesz az elődöntő, majd pénteken rendezik a B és az A döntőt.

Az előrejelzés szerint tájfun közelít a Csendes-óceánon Japán legnagyobb szigete, Honsú felé, és várhatóan a hét elején éri el az olimpiai játékoknak otthont adó Tokiót is magában foglaló Kantó régiót.