Új játékszert kapnak a villantós számítógépet építők

gigabyte aorus p1200 psu tápegység
Gigabyte Aorus P1200
Vágólapra másolva!
Színes kijelző került a Gigabyte óriási teljesítményű tápjának az oldalára.
Vágólapra másolva!

Végsőkig feszítik a húrt a kivilágított asztali számítógépeket kedvelők kiszolgálása érdekében a gyártók, a Gigabyte által most bemutatott Aorus P1200 tápegység már nem LED-es fényárral, hanem az oldalába épített, négyhüvelykes kijelzővel próbálja lenyűgözni a közönséget. A kijelzőn statisztikai adatok (például feszültség, teljesítmény, hőmérséklet, fordulatszám) mellett szövegek, képek, animált GIF-ek és videók is megjeleníthetőek, egy windowsos szoftverben lehet állítgatni a tartalmát.

Gigabyte Aorus P1200 Forrás: Gigabyte

Ezen túlmenően a tápegység egy tipikus felső kategóriás modell, 1200W teljesítmény leadására képes, megtalálható benne az összes elképzelhető védelem, továbbá 80 Plus Platinum minősítéssel is rendelkezik, 230V hálózati feszültség és 50% terhelés esetén 92 százalékos hatékonysággal dolgozik.

További érdekessége, hogy 20% terhelésig el sem indul a 14 centis hűtőventilátora, míg 20-60% terhelés (240W–720W) között a kis fordulatszámnak köszönhetően szinte hangtalan marad a légkavarója. A ventilátor öntisztító funkciót is kapott, a számítógép minden egyes bekapcsolásakor rövid időn át és nagy sebességgel a megszokottal ellentétes irányba forog, hogy lerázza a lapátokról a lerakódott port.

Gigabyte Aorus P1200 Forrás: Gigabyte

Egyelőre nem tudni, hogy a Gigabyte Aorus P1200 mikortól és mennyiért lesz kapható, de garantáltan mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk a vevőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!