Transznemű kisgyerekek perelnek, mert a biológiai nemüknek megfelelő mosdót és öltözőt kell használniuk

North Carolina Clashes With U.S. Over New Public Restroom Law GettyImageRank3 Bathroom HB2 McCrory MEN'S North Carolina Private Public Restroom Transgender WOMEN'S SOCIAL ISSUES
Vágólapra másolva!
Tennessee államban nemrég törvénybe foglalták, hogy a diákoknak a biológiai nemükkel megegyező öltözőt és mosdót kell használniuk. A transznemű diákok szerint viszont ez diszkrimináció, pedig komoly aggályokat jelent, ha egy fiú diák például a lányok öltözőjében készül el a testnevelés órára.
Vágólapra másolva!

A The Human Rights Campaign nevű amerikai álcivil szervezet pert indított Tennessee állam ellen a nemrég elfogadott új törvény miatt, amely kimondja, hogy az iskolákban a diákok csak a biológiai nemüknek megfelelő öltözőket és mosdókat használhatják.

A szervezet két transznemű diák képviseletében indított pert, akik közül az egyik 14 éves, míg a másik mindössze 6.

Szerintük a gyermekek védelmében született új törvény diszkriminálja a transznemű diákokat, valamint ellehetetleníti őket attól, hogy saját választott nemüknek megfelelően éljenek. Az igazság viszont az, hogy az ilyen szabályozásokra nem is lenne szükség, ha az LMBTQ-propagandisták nem próbálnák meg teljes mértékben aláásni a normalitást, hiszen egyértelműnek kellene lennie, hogy egy fiú a fiú mosdót használja, egy lány pedig a lányokét.

Illusztráció Forrás: AFP/2016 Getty Images/Sara D. Davis

Amennyiben ez nem így történik az rendkívül negatív hatással lehet a diákokra, hiszen minden bizonnyal egyik lány sem öltözne át szívesen vagy használná a mosdót fiúk jelenlétében és ez a fordított esetben is igaz.

Tennessee államban egyébként több törvényt is elfogadtak az elmúlt időben az LMBTQ-őrület ellensúlyozása érdekében.

Az egyik betiltja a hormonkezelést a kiskorúak számára, a másik pedig kötelezi arra a gimnazista sportolókat, hogy saját biológiai nemüknek megfelelő versenyeken induljanak. Az üzletek és boltok pedig kötelesek jelezni, hogy ha egy mosdót transznemű emberek is használhatnak, vagyis ha például fennáll az esélye annak, hogy egy biológiailag férfi a női mosdóba téved. Emellett kötelezték az iskolákat, hogy minden esetben értesítsék a szülőket még az előtt, ha bármilyen LMBTQ-érzékenyítés zajlik az intézményben a gyermekek számára.