Még idén jöhet három klasszikus GTA remastere

gta vice city grand theft auto videojáték
GTA Vice City
Vágólapra másolva!
A harmadik rész mellett a Vice City és a San Andreas kaphatnak ráncfelvarrást.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben a Rockstar Games játékfejlesztőt birtokló Take Two játékkiadó ügyvédei számos a Grand Theft Auto szériával kapcsolatos rajongói modot tüntettek el DMCA-levelekkel a hivatalosnak mondható letöltési oldalaikról, most pedig fény derülhetett a váratlan akciózásuk okára: még idén ősszel hivatalos remasterek érkezhetnek a GTA 3-ból, a GTA: Vice City-ből és a GTA: San Andreasból.

GTA Vice City Forrás: Rockstar Games

A Kotaku több forrásból származó értesülései szerint a remasterelt játékok az eredeti technológiájuk helyett az Unreal Engine játékmotort használják, a remények szerint idén október végén vagy november elején jelenhetnek meg PS4, PS5, Xbox One / Series, Switch, Stadia, PC és mobilos platformokra.

A források szerint mindhárom játék hű marad az eredeti kiadásához, csak erősen moderált grafikai ráncfelvarrást végez rajtuk a fejlesztésért felelős Rockstar Dundee, azaz végső soron hasonlóak lesznek az eredeti PC-s kiadásaik grafikai modokkal feltuningolt változataihoz. Ennek megfelelően új játékmechanikák megjelenésére sem kell számítani, várhatóan nem tanulnak meg például úszni vagy kerítést mászni a GTA 3 és a Vice City főszereplői.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!