48 millió amerikai mobilozó adatait lopták el

okostelefon kávézó mobilozás smartphone cafe
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Csalásokhoz használható személyes adatok is kiszivárogtak.
Vágólapra másolva!

Jókora botrány előszele csapta meg a hét elején az egyesült államokbeli T-Mobile ügyfeleinek arcát, egy sötét webes fórumon adatokat áruló csoport azt állította, hogy százmillió előfizető adatait lopta ki a távközlési vállalat megfelelő védelem nélkül hagyott tesztszerveréről.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay

Most megérkezett a T-Mobile USA állásfoglalása a vad állítás kapcsán: tényleg megtörtént a gigantikus adatlopás, azonban a támadók „csak" 47,8 millió ügyfél adatait szerezték meg. Az érintettek közül 7,8 millióan aktuális előfizetők, a maradék 40 millió személy korábbi ügyfeleket, továbbá ügyféllé válás iránt érdeklődött személyeket takar.

A kiszivárgott adatok köre személyenként változó, nevek, születési idők, társadalombiztosítási számok, vezetői engedélyek számai kerülhettek a hackerekhez. Ezek mellett a feltöltőkártyások esetében telefonszámok és ügyfélbiztonsági kódok is kikerültek a cégtől, az utóbbiakat már újragenerálta.

A T-Mobile USA hamarosan megkezdi az adatlopásban érintett ügyfelek tájékoztatását, továbbá a kikerült adatokkal való visszaélések detektálása és akadályozása érdekében két éven át biztosítja számukra a McAfee-féle ID Theft Protection Service identitásvédelmi szolgáltatást.

A vállalat még nyomoz az incidens részletei kapcsán, további információkkal később szolgál majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!