Több mint 700 ezren voltak az ünnepi tűzijátékon

Európa legnagyobb tűzijátékát az Origo fotósai szerint fényfestés Országház Parlament 2021 08 20 2021.08.20. augusztus Szent István
Vágólapra másolva!
Biztonságosan és sikeresen véget értek a Szent István-napi ünnepségsorozat augusztus 20-ai rendezvényei - közölte Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. A programsorozat még nem ért véget, egészen vasárnapig tartanak a rendezvények. 
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán a közösségi oldalán azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját,

a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban.

Pénteken 22 óráig a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami és önkormányzati, 57 kulturális, 2 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok - ismertette az adatokat.

Kovács Zoltán bejegyzésében kiemelte, hogy

a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

Az augusztus 20-ai nemzeti rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs a következő két napban folytatja munkáját, hogy biztosítsa az ünnep zavartalan és biztonságos lebonyolítását - emelte ki a törzs vezetője, aki köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kollégának.