Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo három év után távozott a Juventus labdarúgócsapatától és visszatért egykori sikerei helyszínére, a Manchester Unitedhoz. Az ötszörös aranylabdás portugál támadó az Instagram-oldalán búcsúzott el a torinói klubtól. Azt mondta, hogy a szívét-lelkét kitette a Juventusért, és egész élete során szeretni fogja a várost.

A 36 éves támadó 2018 nyarán érkezett a Juventushoz. Három év alatt 134 meccsen lépett pályára a torinói csapatban, 101 gólt lőtt, 22 gólpasszt adott, mellette két olasz bajnoki címet és egy Olasz Kupát nyert a Juventusszal, az előző idényben pedig gólkirály lett a Serie A-ban.

Cristiano Ronaldo a szívébe zárta a Juventust Forrás: shutterstock

„A mai napon egy csodálatos klubtól távozom, a legnagyobbtól Olaszországban, az egyik legnagyobbtól egész Európában. A szívemet-lelkemet adtam a Juventusért, és az utolsó napjaimig szeretni fogom ezt a várost, Torinót. A szurkolók tiszteltek engem, és ezt próbáltam úgy meghálálni, hogy minden meccsen küzdöttem értük.

Mindig is egy leszek közületek, a történetem részévé váltatok, és bízom benne, hogy én is beírtam magam a Juventus történelmébe. Olaszország, Juventus, Torino – örökké a szívembe zártalak benneteket" – írta a közösségi oldalán Cristiano Ronaldo, aki angol sajtóértesülések szerint kétéves szerződést kötött a Manchester Uniteddal.

Ronaldo 2003 és 2009 között futballozott a Manchester Unitedban. Ez alatt 292 meccsen 118 gólt lőtt és 69 gólpasszt adott. Az első Aranylabdája mellett háromszor nyert bajnoki címet, kétszer Ligakupát, kétszer angol Szuperkupát, egyszer FA-kupát, klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját.

2007-ben és 2008-ban megválasztották az év játékosának a Premier League-ben.