Kocsis Máté elmagyarázza, miért indított a Fidesz aláírásgyűjtést Gyurcsányék ellen

Gyurcsány Ferenc énekel Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2018. december 12. Ellenzéki képviselők a Himnuszt éneklik az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnapi posztjában pontról pontra elmagyarázza, miért volt szükséges elindítani a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezésű petíciót. A kormánypárti politikus úgy látja, hogy ugyanaz az elit akar visszatérni a hatalomba, amelyik a kormányzása alatt tönkretette Magyarországot. Ők nem a jövőt kínálják, hanem a kudarcos múltat - ezt pedig nem engedhetjük - szögezte le. 
Vágólapra másolva!

Nem sokkal miután bejelentette az aláírásgyűjtés elindítását, Kocsis Máté közösségi oldalán adott magyarázatot arra, miért kellett meglépnie ezt a Fidesznek.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője Magyarország kudarcos korszakának nevezte a 2010 előtti időszakot. Ezt alátámasztva azt írta, hogy a baloldali kormányok idején

  • "reggel, éjjel meg este" ment a hazudozás,
  • trükkök százaival meghamisították a költségvetési számokat,
  • elvették az utolsó filléreket is a dolgozó emberektől, a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasoktól,
  • megemelték az adókat, de a gáz és az áram díját is,
  • felszámolták az otthonteremtési és családtámogatásokat,
  • kórházakat zárattak be,
  • 600 milliárdot vontak ki az egészségügyből, eladósították az országot és az önkormányzatokat.

Kocsis Máté azt is kiemelte, hogy "az unió már kormányzásuk második évében túlzott-deficit eljárás alá vonta az országot a rossz gazdálkodás miatt. A baloldali kormány 2008-ban elsőként fordult az IMF-hez hitelért, hogy abból finanszírozzák a tönkretett és szétrabolt országot."

- szögezte le, majd meghatározta a tétet. "Most, lassan 12 évvel a csúfos bukásuk után, ismét Gyurcsány Ferenc vezetésével ugyanazok az emberek akarják megszerezni a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot. Pontosan ugyanazok. Ők most úgy tesznek, úgy oktatnak ki mindenkit mindenből, mintha mi sem történt volna az uralkodásuk alatt" - ismertette a politikai helyzetet, kiemelve, hogy Gyurcsány Ferencék nem a jövőt kínálják, hanem a kudarcos múltat, ezt pedig nem szabad engedni.

Mint ismert, a jobboldali politikus vasárnap jelentette be, hogy pártja Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezéssel petíciót indít. Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője szerint a beharangozott aláírásgyűjtést az elért eredmények megvédéseként, "a nemzeti kormány országmentéseként" lehet értékelni.