Szijjártó Péter a katari külügyminiszterrel egyeztetett az afgán helyzetről

Szijjártó Péter, katari egyeztetés, afgán válság
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztetett a katari külügyminiszterrel az Afganisztánban kialakult helyzetről azt követően, hogy a kivonulás teljessé válik - erről osztott meg közösségi oldalán egy bejegyzést a miniszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó kifejtette, hogy kollégájával egyetértettek abban, hogy

az elkövetkezendő időszakban is nemzetközi összefogásra és együttműködésre van szükség ahhoz, hogy megakadályozzuk az egész térséget destabilizálni képes terrorfenyegetések és migrációs hullámok kialakulását.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Afganisztánról azt mondta Szijjártó Péter a Tranzit Fesztiválon, hogy 20 év totális kudarca történt, és három nap alatt omlott össze az afgán hadsereg. A migránsokat pedig Törökországig senki nem fogja megállítani. Ráadásul Törökországnak tartozik az EU.

Könnyen lehet, hogy ott fogunk tartani, mint 2015-ben, ráadásul egy újabb népmozgalom nagyon jelentős egészségügyi kockázattal is jár.

Szijjártó elmondta, hogy mindenki hozza ki azokat, akik segítették az adott nemzet katonáit, de nem lehet szó semmilyen kötelező elosztásról.