Szélsőbaloldali őrület: a fehérek rasszisták akkor is, ha antirasszisták

Vágólapra másolva!
"Rasszista antirasszistának" nevezte a fehér felsőbbrendűség ellen küzdő fehéreket egy terapeuta, aki szerint azért rasszista az összes fehér, mert az antirasszistává válásuk pillanatáig profitáltak a fehér felsőbbrendűségből - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Ezek szerint azonban a fehérek küzdhetnek, de a születésük pillanata óta rasszisták, és a fehér felsőbbrendűségből származó előnyökkel élnek vissza, mivel a fehérek a gyermekeiket is úgy nevelik, hogy fogadják el a privilégiumokat, ezzel normalizálva azt.

A terapeuta egy példával is élt. Elmondta, hogy ő először egy, az antirasszista programokat segítő barátját illette a "rasszista antirasszista" jelzővel, és elmagyarázta neki, hogy mivel fehér, ezért az antirasszistává válásának pillanatáig visszaélt a fehér felsőbbrendűség adta különjogokkal, és rasszista rendszert támogatott.

Illetve elmagyarázta

a rasszizmus általa újraalkotott definícióját is, ami szerint abban az esetben is rasszisták a fehérek, ha nem tesznek semmit, mivel az a bőrszínükből fakad.

- jegyezte meg a terapeuta.