Közel hat év fegyházra ítéltek egy salgótarjáni sorozattolvajt

Vágólapra másolva!
Öt év nyolc hónap böertönre súlyosította az ügyészség annak a salgótarjáni férfinak a büntetését, aki egy ismerőse kocsiját használva benzint lopott, betört egy házba, később a vonaton lopott utastársától, majd egy mobiltelefoneladással vert át két férfit bő egy hónap alatt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018 augusztusában megbeszélte egy ismerősével, hogy elviheti annak autóját, ám, ám nem a megbeszélt időre, és úti célra használta, emellett a benne lévő,

közel 60.000 forint értékű szerszámkészletet is ellopta. Ráadásul miután egy benzinkútnál megállt tankolni, fizetés nélkül hajtott el a kocsival.

Néhány nap múlva befeszítette egy egy salgótarjáni ház ajtaját egy baltával, és

amíg társa kint figyelt, telefont, laptopot, ékszereket és karórákat vitt magával, emellett a lakó által vezetett cég tulajdonában álló 1.532.400 forint értékű utalványt is magával vitte.

2018 szeptemberében a férfi vonattal utazott, melynek során az egyik utastársa bőröndjéből kilopott egy külső winchestert.

Másnap megegyezett két férfival egy-egy mobiltelefon adás-vételéről, ám az igazi célja az átverés volt,

mert telefonnal nem rendelkezett. A férfiakat elvezette ahhoz a házhoz, melyet korábban kirabolt, és úgy tett mintha ott lakna, majd átvett tőlük 50.000-50.000 Ft-ot. Ezután bement azzal, hogy kihozza a telefonokat, majd amíg a vevők kint várakoztak, az udvaron átelmenekült.

Az ügyészség jármű önkényes elvétele, lopás és csalás miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a salgótarjáni bíróság négy év négy hónap börtönre, és öt év közügyektől eltiltás büntetésre ítélt.

Az ítélet ellen az ügyészség és az ügyvéd is is fellebbezett. A Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és

öt év nyolc hónap fegyházbüntetésre súlyosította a többszörös visszaeső férfi büntetését.

Az ítélet jogerős - írja az Ügyészség oldala.