A nemváltó műtétek leállása miatt tiltakoznak Angliában, miközben világjárvány van

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Progress pride flag (new design of rainbow flag) waving in the air with blue clear sky, Celebration of gay pride, The symbol of lesbian, gay, bisexual and transgender, LGBTQ community in Netherlands.
Vágólapra másolva!
Közel 200 transzférfi és nem bináris személy tiltakozott egy levélben Javid Sajid angol egészségügyi miniszternél, mivel az ország egészségügyi rendszere (NHS) nem biztosítja a nemváltó műtéteket. Az érintettek rémálomnak nevezték a helyzetet. Azt követelik az angol kormánytól, hogy kérjenek tőlük bocsánatot és finanszírozzák más országban a nemváltó műtétjeiket.
Vágólapra másolva!

"A jelenlegi helyzet rémálom a transzférfiak és a nem bináris emberek számára, és arra kérjük Önt, hogy sürgősen tegyen intézkedéseket a támogatásunk érdekében" - áll a levélben, amelyet a Pink News szerint a héten kézbesítettek az Egészségügyi Minisztériumnak.

Az érintettek legnagyobb problémája az, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta a péniszt építő műtétek (mind a phalloplasztika és a metoidioplasztika) nem elérhetőek az azt igénylők számára.

Mivel a falloplasztika egy választható - és nem életmentő - műtét, ezért felfüggesztették ezeket a világjárvány idejére, mert

a kórházi és humán erőforrásokat a koronavírussal küzdő betegek ellátására irányították át.

A tiltakozó levélben sürgetik az egészségügyi minisztert, hogy finanszírozzák a transzemberek péniszépítő operációit külföldön, amíg az Egyesült Királyság újra nem kezdi a műtéteket és jelentősen nem csökkentik a várólistákat. A transzemberek bocsánatot is várnak, mivel a bonyodalmakról nem értesítették őket időben.