Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo még pályára sem lépett a Manchester Unitedban, máris elképesztő bevételt generál az angol klubnak. Csütörtökön lett hivatalos, hogy az ötszörös aranylabdás újra a legendás 7-es mezében játszhat majd, a bejelentés utáni első 12 órában pedig összesen 32,5 millió font értékben adtak el a 36 éves portugál támadó nevével és számával ellátott mezekből.

Azonban az óriási tévhit, hogy Ronaldo fél nap alatt visszahozta az árát a mezeladásokból, ugyanis a Manchester United csak hét százalékot kap az Adidastól a 60 fontba kerülő mezek után.

A Nemzeti Sport a PriceOfFootballra hivatkozva azt írja, hogy a 36 éves portugál támadó 12,9 millió fontért érkezett a Manchester Unitedhoz, ahol évi 20 millió fontot tehet zsebre. Ez azt jelenti, hogy az angol csapatnak az első két évben 52 millió fontjába kerül a Ronaldo-üzlet, így a klubnak további 12,4 millió mezt kellene eladnia ahhoz, hogy – csak ebből – profitot generáljon.

Ronaldo újra a legendás 7-es mezében játszhat Forrás: manutd.com

A PriceOfFootball kalkuláció szerint az angol csapat az első 12 órában körülbelül 3 millió fontot termelt ki magának az 542 000 mez eladásából. Az angol honlap szerint, ha a szurkolók ilyen ütemben folytatják a vásárlást, vasárnap estére megtérülhet Ronaldo átigazolási díja.