Két amerikai sziklamászó halt meg Mallorcán

sziklamászás, szólómászás
Az Alex Honnoldhoz hasonló szólómászók csak gondos előkészület után vágnak bele a kihívásba
Vágólapra másolva!
Két amerikai férfi halt meg sziklamászás közben Mallorca délkeleti partjainak egyik népszerű mászóhelyén - írta meg a TheGuardian.
Vágólapra másolva!

A 25 és 35 éves férfiak - akiket nem neveztek meg - kedden Barcelonából utaztak a spanyol szigetre, hogy egy napot a Portocolom kikötője közelében lévő barlangoknál másszanak.

A területet a mélyvízi szólómászást gyakorló mászók kedvelik, amely a falmászás egy olyan stílusa, amely a sérülések minimalizálásának reményében mély víz felett zajlik.

A mallorcai Guardia Civil szóvivője elmondta, hogy a riasztást nem sokkal kedd dél után kapták, amikor a közelben tartózkodó úszók, akik látták a párost falat mászni, észrevettek egy a vízben úszó testet a Cueva de es Cossi mellett.

Egy helyi vízi mentő és néhány úszó megpróbálta megmenteni a férfit, de nem tudták újraéleszteni.

Ezután egy másik holttestet is kiszúrtak a barlanghoz közelebb. Megérkezett a tengeri mentőszolgálat, de már nem volt mit tenni.

A tengeri mentőszolgálat közleményben közölte, hogy a tűzoltókkal és a helyi rendőrséggel együttműködve begyűjtötték a holttesteket, amelyeket Portocolomba szállítottak.

A sziklákon megtalálták a bérelt autójuk kulcsait és más személyes tárgyaikat. Az autóban megtalálták az útlevelüket, és értesítették az amerikai konzulátust.

A rendőrség eljárást indított a baleset körülményeinek tisztázására.

A világ két legsikeresebb sziklamászója, Eneko és Iker Pou a Twitteren fejezte ki részvétét.