Pokoli időszakot élnek át a makaói kaszinóüzemeltetők

Ázsiai szerencsejáték központja Makaó  kaszinó
Ázsiai szerencsejáték központja Makaó
Vágólapra másolva!
Makaó kormánya 45 napig tartó nyilvános konzultációt indított, hogy felmérje a közösség véleményét a szerencsejáték-törvény módosításairól a több milliárd dolláros koncessziókat érintő jövő évi újratárgyalási eljárás előtt. A részletekkel a Reuters hírügynökség jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A Sands China, a Wynn Macau, a Galaxy Entertainment, az SJM Holdings, a Melco Entertainment és az MGM China kaszinóüzemeltetőknek 2022 júniusában lejáró koncesszióként ismert engedélyeikre új pályázatot kell kiírniuk.

A makaói kaszinóüzemeltetők részvényei szerdán értékük egyharmadát veszítették el, ami 14 milliárd dollárnak (több mint 4.000 milliárd forintnak) felel meg,

mivel a befektetők attól tartanak, hogy a szerencsejátékok felülvizsgálata szigorúbb szabályozáshoz vezet a világ legnagyobb szerencsejáték központjában. A félelem hátterében az áll, hogy robbant a hír: a kínai kormány szabályozási reformot indított, és

ennek részeként kormánytisztviselők felügyelhetik a világ legnagyobb szerencsejáték központjának vállalkozásait.

Ázsiai szerencsejáték központja Makaó Forrás: Philippe Lopez | AFP | Getty Images

Lei Wai Nong, Makaó gazdasági és pénzügyi minisztere elmondta: a kormány nyitott a jelenlegi 20 éves koncessziós időszak módosítására, de további részleteket nem árult el. Egyelőre nem tudható az sem, hogyan fogják levezényelni az engedélyek újratárgyalási folyamatát.

A kormány javasolja a makaói állandó lakosok szavazati jogának növelését a szerencsejáték-koncessziós társaságokban,

valamint további szabályokat javasol a nyereség átruházására és a részvényesek közötti felosztására vonatkozóan.

A hatóságok azt is javasolják, hogy a kormány képviselői vegyenek részt a kaszinóüzemeltetők napi működésében a felügyelet fokozása érdekében.