Unokázós csalók pénzét mosta tisztára egy esztergomi férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Pénzmosással vádolják azt büntetett előéletű, esztergomi férfit, aki unokázós csalásból származó pénzt utalt át külföldre.
Vágólapra másolva!

A külföldön élő férfi telefonon keresztül több embert is átvert azzal, hogy a kiszemelt unokája balesetet okozott és azonnal egy nagyobb összegre van szüksége. A bűnöző utasítására a Magyarországon élő társai mentek el a pénzért a megtévesztett nyugdíjasok lakására.

2020. május 24-én egy Debrecenben élő nyugdíjas 900 ezer forintot, majd 2020. május 25-én egy hajdúszoboszlói lakos 9 millió forintot adott át nekik.

A csalásból származó pénzből

a külföldi férfi utasítására tavaly tavasszal, május 25-én 3 és félmilliót, egy nappal később 380 ezret adtak át a vádlottnak Budapesten.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pénzből a férfi pénzküldő szolgáltatáson keresztül május 26-án - egy vétlen férfi közreműködésével - 1.538.462 forintot, majd május 28-án saját maga 1.687.500 forintot utalt át egy Nagy-Britanniában élő nőnek.

A bíróság 2018-ban csalás miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az esztergomi férfit.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta, emellett a felfüggesztett börtön végrehajtásának elrendelését is.