Így kezdj bele a CS:GO karrieredbe, teljesen a nulláról

esport
Így kezdj bele a CS:GO karrieredbe, teljesen a nulláról
Vágólapra másolva!
A Counter-Strike: Global Offensive, vagy röviden CS:GO korunk egyik legnépszerűbb online FPS játéka, ami ráadásul az egyik legnagyobb e-sport cím is a piacon. Dollármilliók cserélnek gazdát a versenyeken, mára pedig már hosszú távú karrier is lehet a játék, sokan meg is próbálkoznak ezzel. De mégis hogyan? A válasz roppant egyszerű, pontosan úgy, ahogy mindenki más, ahogy a jelenlegi profik is tették. Sportolni, akárcsak hobbi szinten is, sosem késő elkezdeni és ugyanez igaz az e-sportra is. Bármikor belekóstolhatunk a CS:GO-ba, de persze a komolyabb szintű játékhoz sok-sok ezer órányi gyakorlásra lesz szükségünk. Egyelőre vegyük át azt, hogy hol és hogyan játszhatunk a játékkal

Steam

A CS:GO kipróbálásához először egy Steam fiókra lesz szükségünk.

A Steam egy digitális videojáték áruház, ahol nemcsak vásárolhatunk, de egyedi profilunknak köszönhetően tárolhatjuk,

rendszerezhetjük is megvásárolt digitális játékainkat.

A Steam segítségével nem kell foglalkoznunk a játékok részletes és bonyolult telepítésével és frissítésével, mindent elintézhetünk néhány kattintással. A PC-nkre letölthető alkalmazásából pedig bármikor elindíthatjuk játékainkat.

Steam fiókot ide kattintva regisztrálhatunk.

Ár/telepítés

A CS:GO-t jelenleg ingyenesen is kipróbálhatjuk, ám ez esetben rengeteg játékmód és egyéb funkciótól elesünk, gyakorlatilag a játék csak egy nagyon kis szeletét kapjuk meg.

Ha valóban kíváncsiak vagyunk a CS:GO-ra, akkor az 12,75 euróba, azaz körülbelül 4500 forintba kerül. A vásárlás után pedig egyetlen gombnyomásra telepíthetjük is a számítógépünkre.

Így kezdj bele a CS:GO karrieredbe, teljesen a nulláról Forrás: Origo

Az első elindítás és az alapbeállítások

Telepítés után gyakorlatilag azonnal elkezdhetünk játszani, előtte azonban jó ha türelmesen végigmegyünk a beállításokon. Rengeteg opció áll rendelkezésünkre,

melyekkel testreszabhatjuk a nekünk tetsző, hang- és videó- és játékbeállításokat. Itt nincs elfogadott standard, mindenki azokkal a beállításokkal játszik, ami számára a legkényelmesebb.

Amire mindenképpen érdemes időt szánnunk, az az egér beállítása. Milliónyi egér van a piacon, kezdve a pár száz forintostól, egészen a százezres tételig. Ráadásul azonos egeret használva sem egyezik mindenkinek preferenciája, így első dolgunk az legyen, hogy a pontos precíz játék érdekében átfutunk az egér beállításain a játékban.

Játékmódok

Ha minden kész, végre elkezdhetünk játszani, végre megnézhetjük magát a játékmenetet. Rengeteg játékmód és pálya érhető el a CS:GO-ban, de ha valaki teljesen a nulláról kezdi, akkor elsőként a Botok vagyis nem igazi játékosok elleni meccseket ajánljuk.

Ezeket a "Practice With Bots" játékmódban érjük el.

Itt kipróbálhatjuk a CS:GO összes létező, hivatalos pályáját, de nem kell attól félnünk, hogy egy tapasztaltabb játékos tönkreteszi az élményt. Persze kipróbálhatjuk bármelyik másik játékmódot is,

de kezdőként a tapasztalt játékosok ellen nem lesz egyszerű dolgunk.

Botok ellen tökéletesen megismerkedhetünk az alapvető játékelemekkel, a lövés mechanikájával és ami a legfontosabb, a pályákkal. Kezdőként legfontosabb dolgunk, hogy a pályák kialakítását megismerjük, ami nem lesz egyszerű, de ha egyszer eljutunk odáig, akkor jöhet a következő lépés és elindulhatunk az eggyel komolyabb szintű játék felé.