Magabiztosan nyitotta meg a B csoport a G2 és végre a NiP-nek is könnyen ment a játék

Vágólapra másolva!
Ha röviden kellene jellemeznünk a 2021-es BLAST Premier Fall B csoportját, akkor azt mondanánk, hogy ez a reményekkel teli csoport. Mind a négy csapatára igaz, hogy nagy tervekkel érkeztek erre a verseny, mind a négyen meg akarják és meg is mutathatnák, hogy világverő formára is képesek, de persze a végén úgyis csak két alakulatnak sikerül majd.

MiBR

A brazil MiBR játékosai hónapok óta a szintlépés előtt táncolnak, egyetlen egy centire attól a bizonyos lépéstől. Szeretnének betörni a legjobbak közé, időről időre meg is mutatják magukat és képesek nagy meglepetéseket okozni. Tavasszal, az EPL 13. szezonjában például majdnem ők ejtették ki a jelenlegi világelső NaVit.
Valahogy mégis mindig lemaradnak és megragadnak a középmezőnyben.

G2

A világranglista 3. helyéről és olyan nevekkel a csapatban, mint Nikola "NiKo" Kovač és Nemanja "huNter" Kovač, illene valamit letenni az asztalra. Ehhez képes a G2 még a nyári szünetben, a homokos tengerpartokon maradt.
Elképesztően rosszul játszottak a BLAST Premier Fallt megelőző versenyen és senki sem tudja még, hogy sikerült-e végre felébredniük. Az biztos, hogy a csoportból való továbbjutással bizonyíthatnak valamelyest, ha viszont kiesnek, akkor valószínűleg nem is bírja majd ki a jelenlegi ötös és újra a játékoscseréhez nyúlnak, megoldás gyanánt.

NiP

A NiP nem kevés befektetéssel indította a tavaszt. A csapat magja maradt a régi, de új ötödiknek megszerezeték a négyszeres Major győztes Nicolai "device" Reedtzt. Pontosan sosem közölték az üzlet mértékét, de egyes beszámolók szerint a NiP-nek 700.000 dollárjába, azaz közel 212 millió forintjába került a dán leigazolása.

Egyelőre device nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de majd talán pont a BLAST Premier Fall alatt jön el ez az idő.

BIG

A BIG is ugyanabban a cipőben jár, mint a csoportbeli többiek. Megunták a problémákat és a cserében látták a megoldást. Hiába volt Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş az egyik legerősebb játékosuk, másfél év után sem volt tökéletes a német nyelvű kommunikációja a többiekkel, így lecserélték.

A négy német mellé egy dán érkezett, aki azonban közel perfekt német.

Gade lehet a német csapat megmentője, feltéve ha összeáll ez az ötös és bebizonyítják, hogy nem volt hiba elküldeni XANTARESt.

És hogy kik tudtak elindulni a cél felé az első napon?

A G2 néhány kör elejéig úgy tűnik, hogy bukdácsolni fog, az MiBR pedig végre szaladni, de ez nem tartott ki még egy félidőig sem. Az MiBR-nak nehéz volt a játék, ami most érthető is, hiszen a megszokott öt játékosuk helyett két beugróval kell játszaniuk. Megtették amit tudtak, de Mirage-on csak 11, Infernón pedig 7 körre volt elegendő. A G2 2-0-ás végeredménynel nyerte a B csoport nyitómérkőzését.

A BIG győzelmeire is tovább kell várnunk, a NiP ugyanis valósággal átgázolt rajtuk.

A gade-del kiegészült németek még a saját pályájukat sem tudták megnyerni, pedig az pont az a Dust2 volt, ahol tavaly ilyenkor gyakorlatilag verhetetlenek voltak. Hiába most az EPL óta eltelt idő amit gyakorlással tölthetett a BIG, koránt sincs meg az az összhang amit szeretnének, és ami a legfurcsább, hogy ez most látszik a kameraképeken. Az általában nyugodt játékosok feszültek voltak, egyre többet kapkodtak és ennek az lett az eredménye, hogy pályát sem nyertek a NiP ellen.

Kedd délután folytatódnak a B csoport meccsei, ráadásul az alsóágról már az egyik csapatnak búcsúznia kell majd.