Azt hitte az idős férfi, hogy megérkezett a fia, ezért vesztére kinyitotta a kaput

Vágólapra másolva!
Rablás, súlyos testi sértés kísérlete és magánlaksértés miatt fogház-, illetve fegyházbüntetést javasolt a kecskeméti ügyészség két fiatal számára, akik Mélykúton összevertek és kiraboltak egy 88 éves férfit.
Vágólapra másolva!

A 17 és 19 éves fiatalok január 13-án délután elmentek a nyugdíjas férfi mélykúti házához, hogy megszerezzék az értékeit. Bezörgettek a házba. Az idős férfi azt hitte, hogy a fia jött meg, ezért a bezárt utcai kaput kinyitotta.

A kamaszok csak erre vártak: a kinyíló kaput erővel belökték, ami eltalálta a férfit, aki a lökéstől hátralépett, a két fiatal pedig bement az udvarba.

Az idősebb támadó testszerte ütni-verni kezdte az idős férfit, amitől az a földre került. A fiatalabb ezután még meg is rugdosta a férfit, és kirángatta a nadrágjából a pénztárcáját, amiben 1000 forint és a férfi iratai voltak.

A zsákmány megszerzése után a rablók elmenekültek a helyszínről. A pénzt megtartották, de a tárcát eldobták, ami visszakerült a tulajdonoshoz.

A nyugdíjas férfi a bántalmazás miatt

a fején és a mellkasán könnyebb sérüléseket szenvedett, ám csak a szerencsének volt köszönhető, hogy megúszta súlyosabbak nélkül.

Forrás: Police.hu

A két rabló közül a fiatalkorú jelenleg szabadlábon van, bűntársa letartóztatásban várja a tárgyalást.

Az ügyészség a kamaszokat rablással, súlyos testi sértés kísérletével, illetve magánlaksértéssel vádolja. Az ügyész a fiatalkorúval szemben fogház-, míg társával szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta,

bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt - írja az Ügyészség oldala.