Adatbázis indult a fogyatékkal élő gamereknek

cd projekt red cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Szűrni lehet az elérhető kisegítő lehetőségek alapján a játékok között.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a játékipar is elkezdett végre érdemben foglalkozni a fogyatékkal élő gamerekkel, ennek köszönhetően újabban már nem szokatlanok a termékekben a kisegítő lehetőségek. Most a játékvásárlásaik segítésére fókuszáló DAGER System újabb remek kezdeményezéssel állt elő, elindította az Accessible Games Database portált, amelyen szűrhetően és kereshetően katalogizálni próbálja, hogy melyik játékban milyen típusú kisegítő lehetőségek vannak.

Cyberpunk 2077-ben háromféle típusú színvakságban szenvedők is találnak maguknak különleges színmegjelenítési módot Forrás: CD Projekt

A szűrők között sok minden található, így általános látással, színvaksággal, hallási gondokkal, vagy épp finommotorikus működésekkel kapcsolatos filtereket is beállíthatnak az érdeklődők. Ezek mellett persze olyan alapvető lehetőségek is jelen vannak, mint a műfaj, a platform, vagy épp a korhatár-besorolás alapján történő szűrés. Hírünk írásakor még csak 144 játék volt az adatbázisban, azonban várhatóan gyorsan bővül majd a katalogizált játékok köre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!