Egy magyar férfi akadályozott meg egy fegyveres rablást Ausztriában

rablómaszk, maszkos, rablás, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy magyar férfi akadályozott meg egy fegyveres rablást Ausztriában. Attila azt mondta, hogy ő nem hős, egyszerűen csak nem akarta, hogy a dolgozók megsérüljenek.
Vágólapra másolva!

– A kollégám munka után tett le az Unimarketnél. 8 éve, amióta kint dolgozom, mindennap betérek ebbe a boltba – idézte fel az esetet a Borsnak Kovács Attila. A férfi épp a boltvezetővel beszélgetett az üzelt hátsó bejáratánál, amikor az egyik dolgozó kirohant, és azt kiáltotta: rablás! Attiláról a boltvezető tudta, hogy korábban tanult rendvédelmet, ezért megkérte, hogy nézzen körül.

– Előrementem, amikor láttam, hogy két fiatal kiabál a pénztárossal: add ide a pénzt vagy lelőlek! - mondta Attila. A férfi ekkor akcióba lépett: az egyikük kezéből kiütötte a fegyvert, mire a két fiatal visszatámadt.

– Az egyikük beverte az arcomat, és egyszerre akartak engem leütni, de

A dolgozók közben lezárták az első ajtót, így mire menekülőre fogták volna a tolvajok, nem tudtak hova menni. Ekkor a magasabb fiút egy szorítófojtással letepertem, és a földön fogtam, amíg a rendőrök kiértek. A másik támadó hazaszaladt, de fél órán belül őt is elfogták a zsaruk – mondta az esetről.

Később kiderült,

a támadó egy 20 éves török és egy 17 éves bosnyák fiú volt, akiknél egy riasztópisztoly volt.

Az eset után Attilát kórházba vitték, de csak a háta jobb oldala húzódott meg.

A hős magyar vásárlónak nem győztek hálálkodni a kisbolt munkatársai, az üzeltvezető rengetegszer megköszönte, hogy a férfi az életét kockáztatta értük. Attila a lapnak azt mondta, hogy ő nem hős, nem akar hírnevet, egyszerűen csak nem akarta, hogy a dolgozók megsérüljenek.