Már halálos áldozata is van a szeptemberi göteborgi robbanásnak

Göteborg, Svédország, robbanás
A large explosion has occurred at an apartment building in Annedal in central Gothenburg, Sweden, Sept. 28, 2021. More than 20 people have been taken to hospital. Some of them must be seriously injured. Photo Bjorn Larsson Rosvall / TT / Code 9200 (Photo by BJORN LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd rendőrség tájékoztatása szerint meghalt egy nő, aki súlyosan megsérült a múlt hónapban Svédországban történt hatalmas lakóházi robbanásban és tűzben - írta meg az ABC.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy nő, aki a négy súlyos sérült között volt a múlt hónapban történt hatalmas göteborgi robbanásban.

A nő a kórházban vesztette életét, több információt az intézmény nem kívánt közölni.

A Svédország második legnagyobb városában lévő lakóházban történt nagy erejű robbanás következtében tűz ütött ki több lakásban, több száz lakót evakuáltak.

Meghalt egy nő, aki a négy súlyos sérült között volt a múlt hónapban történt hatalmas göteborgi robbanásban Forrás: TT News Agency via AFP/Adam Ihse/Bjorn Larsson Rosvall

Összesen 16 ember sérült meg, legalább 140 lakásban keletkezett kár.

A nő halálának ténye azt jelenti, hogy a nyomozás most már gyilkosság, valamint gyilkossági kísérlet és közveszélyokozás miatt is folyik.

A hónap elején a robbanással büntetőjogi felelősségbe hozható gyanúsítottat holtan találták a vízben a göteborgi kikötőben, mindössze néhány kilométerre a szeptember 28-án felrobbantott épülettől.