Vágólapra másolva!
Magyarország győzelmével fejeződött be a hétvégi Masterplast Nations Cup, melynek a II. kerületi Marczibányi Sportcentrum adott otthont. Nagy Lajos tanítványai Szlovákia, Izrael illetve a világ és Európa-bajnok Csehország ellen léptek pályára. A két napos megmérettetésen előbb körmérkőzéses rendszerben játszottak a felek, majd az így kialakult tabella alapján a 3. és 4. helyezettek a bronzéremért, az 1. és 2. helyezettek a tornagyőzelemért játszottak.

Igazán érdekesre sikeredett az első játéknap. A torna nyitómérkőzésén

a magyar válogatott egy kiegyenlített meccsen 1-0 arányban alulmaradt az északi szomszédunk ellen.

Csehország hiába vezetett már a 2. percben 2-0-ra, az izraeli csapat nem adta fel és rendkívül erőszakos, ötletes játékkal 5-2-re megfordította az összecsapást.

Lendületük olyannyira megmaradt, hogy a magyarok elleni mérkőzésen a szünetben 2-0-s vezetéssel fordulhattak.

A Bita László vezette magyar csapat azonban a torna talán legjobb félidejét produkálva, előbb kiegyenlített, majd két újabb góllal végül is 4-2-es győzelmet aratott életben tartva ezzel a döntős szereplés lehetőségét.

Mivel a játéknap záró összecsapásán Csehország 3-2-re legyőzte Szlovákia legjobbjait, négy hárompontos csapat állt a tabellán.

Kiválóan szerpelt a magyar minifutball-válogatott a rangos nemzetközi tornán Forrás: Vaszkó Viktor/Vaszkó Viktor

Vasárnap reggel Szlovákia újabb 1-0-s győzelemmel biztosította be a helyét a döntőben és az is eldőlt, hogy a mieinknek döntetlen is elég volt ugyanehhez. Kiegyenlített mérkőzés következett ismét, a csehek talán egy picit halványabban szerepeltek a vártnál, de a vezetést ők szerezték meg a második félidő derekán.

A magyarok mindent egy lapra felrakva támadtak és a meccs vége előtt egy jól megrajzolt szabadrúgást követően Csoszánszki Dávid révén kiegyenlítettek.

Csoportmérkőzések:
Magyarország-Szlovákia 0-1
Csehország-Izrael 2-5
Magyarország-Izrael 4-2
Csehország-Szlovákia 3-2
Szlovákia-Izrael 1-0
Csehország-Magyarország 1-1

A torna bronzmérkőzése előtt pályára lépett a 2015-ös válogatott gerince, kiegészülve a Minifutball Szövetség vezetésével – a kapuban Tibor Dáviddal. Az ellenfél az a Footgolf-válogatott volt, akik nem is oly rég az 5. helyet szerezték meg a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, soraikban a Szövetségi Kapitány Czirbus Tamással, a hazai bajnokságot megnyerő Simonyi Gáborral és a 95-ös BL szereplő ferencvárosi legendával, Telek Andrással.

A bronzmeccsen hasonló forgatókönyv zajlott, mint a csoportban: az izraeliek meglepően simán nyertek, tegyük hozzá, teljesen megérdemelten, ők adták a torna társgólkirályát és legjobb játékosát is Yuval Shabtay személyében.

Ahogy az várható volt inkább taktikai összecsapás zajlott a Masterplast Nations Cup döntőjében. Az első félidőben mindkét csapat remekül zárt, kevéske helyzet adódott. A második félidő elején

egy begyakorolt figura után Barabás Miklós révén megszerezte a vezetést a magyar minifutball válogatott.

Volt ok az örömre a magyar minifutball-válogatottnál Forrás: Vaszkó Viktor/Vaszkó Viktor

A pálya ezután kissé átbillent, zömében a magyar térfelen folyt a labda, de a hazai válogatott – élán Sikur Lajossal a kapuban – végig rendezett maradt, sőt a végén egy elrontott 6 az 5-ös labdavesztést kihasználva

Ladányi Dávid révén megszerezte a mindent eldöntő találatot is, melyen Magyarország otthon tartotta a Masterplast Nations Cup trófeáját.

"Fantasztikus hétvégén vagyunk túl. A remek helyszín és szervezés a kispályás foci ünnepévé tette ezt a két napot. Négy erős válogatott csapott össze a Nations Cup-on. Bátran ki merem jelenteni, hogy mindegyik csapat Európa legjobbjai közé tartozik. Ami minket, a magyar minifutball válogatottat illeti,

megérdemelten nyertünk aranyérmet, méltón képviseltük Magyarországot" - értékelt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Nagy Lajos.

Masterplast Nations Cup
Bronzmérkőzés:
Csehország-Izrael 2-4
Döntő:
Magyarország-Szlovákia 2-0

A végeredmény:
1. MAGYARORSZÁG
2. Szlovákia
3. Izrael
4. Csehország

A torna gólkirálya: Yuval Shabtay (Izrael) és Zdenek Fladr (Csehország)
A torna játékosa: Yuval Shabtay
A torna kapusa: Martin Kopčan (Szlovákia)