Drágállja az Amazon a Visa egyes szolgáltatásait, kemény döntést hozott

cég, logo, logó, brand, cégek, logok, logók, vállalat, vállalatok
Nov 22, 2019 Palo Alto / CA / USA - Close up of Amazon logo and Smile symbol at one of their corporate offices located in Silicon Valley, San Francisco bay area
Vágólapra másolva!
Az Amazon döntésének értelmében 2022. január 19-étől már nem fogadja el a Visa hitelkártyával történő fizetéseket az Egyesült Királyságban. A részletekről a BBC számolt be.
Vágólapra másolva!

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai vállalat döntését a magas hitelkártya-tranzakciós díjakkal indokolta, hozzátette azonban, hogy

a Visa betéti kártyákat továbbra is elfogadják majd.

Az Amazon a kedélyek megnyugtatása érdekében hangsúlyozta:

A Visa azt nyilatkozta a hír hallatán, hogy nagyon csalódott, amiért az Amazon a vásárlók választási lehetőségeinek korlátozásával fenyegetőzik.

Az Amazon logója Forrás: shutterstock.com

Az Amazon a döntését az alábbi nyilatkozatával védte meg: "A kártyás fizetések elfogadásának költségei továbbra is akadályt jelentenek a vállalkozások számára, amelyek arra törekszenek, hogy a legjobb árakat kínálják a vásárlóknak."

Az online kiskereskedő szerint a költségeknek a technológia fejlődésével párhuzamosan csökkenniük kellene, "ehelyett azonban továbbra is magasak maradnak, sőt, bizonyos esetekben még tovább emelkednek."

Az Amazon szóvivője szerint a Visa kirívó áremelései egyáltalán nincsenek összhangban az általa nyújtott szolgáltatásokkal.

Az Amazon 20 fontot kínál a Prime-ügyfeleknek, ha a Visa használatáról alternatív fizetési módra váltanak, más ügyfeleknek pedig 10 fontot.

Mind a Visa, mind a rivális Mastercard a Brexit után megemelte az Egyesült Királyságban és az Európai Unió tagországaiban működő vállalkozások közötti, határokon átnyúló tranzakciók úgynevezett bankközi díját.

Hitelkártyák Forrás: Wikipedia

Azonban a Visa nyilatkozata szerint a vitatott áremeléseknek semmi köze a Brexithez.

Az Amazon és a Visa közötti vita azokkal a díjakkal kapcsolatos, amelyeket a hitelkártya-társaság az Amazonnak számít fel az Egyesült Királyságban nyújtott szolgáltatásaiért.

A Visa határozottan kitart amellett, hogy a díjszabása versenyképes, minimális hatással van az árakra, és azzal senki sem nyer, ha korlátozzák a választékot.

Tavaly októberben a Visa-t és a Mastercard-ot a Brit Kiskereskedelmi Konzorcium (BRC) azzal vádolta meg, hogy túlságosan magas díjak számítanak fel.

A BRC akkor arra figyelmeztetett, hogy a kiskereskedők kénytelenek lesznek a költségeket a fogyasztókra hárítani, és a hitelkártyaszámlák akár 40 fonttal is emelkedhetnek.

A fizetési rendszereket szabályozó hatóság szerint "valódi kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire jól működik a bankkártya piaca".