179 dollárért jöhet az Intel legolcsóbb videókártyája

intel we dg1-sdv videokártya grafikus kártya
Intel Xe DG1-SDV
Vágólapra másolva!
Modern funkciókat és korrekt teljesítményt hozhat a belépőkategóriába.
Vágólapra másolva!

Újabb értesülésekkel tért vissza a Moore's Law is Dead, a YouTube-csatorna házigazdájának információi alapján a komolyabb büdzsével rendelkezők mellett a szűk keretből gazdálkodókat is megpróbálja majd Arc videókártyával kiszolgálni az Intel.

A youtuber szerint a legolcsóbb Alchemist családba tartozó modell 128 végrehajtóegységet tartalmazhat, azaz 1024 darab shader processzorral dolgozhat, teljesítményre valahol a GeForce GTX 1650 és a GTX 1650 Super között lehet. A memóriáját 96 bites adatsínen 6 GB GDDR6-nak mondja a forrása, a csúcsfogyasztása pedig 75W alatt maradhat, azaz PCI Express tápcsatlakozó nélküli dizájnra számíthatnak az érdeklődők.

A spekuláció szerint könnyedén megcélozható lehet vele a 179 dolláros, azaz nettó 59 ezer forintos ajánlott fogyasztói ár, február-március környékén elsőként laptopokban válhat elérhetővé, majd 2022 második negyedévében az asztali számítógépes változata is piacra kerülhet.

Az NVIDIA termékre adott esetleges válasza rejtély, azonban most már biztosra vehető, hogy a jó ideje pletykált Radeon RX 6400 és Radeon RX 6500 modelljeivel az AMD biztosan állít neki konkurenciát. A vállalatok már jó ideje bottal sem piszkálták a 200 dollár alatti árkategóriát, így ideje volna mindkettőtől modern és korrekt termékeket látni a belépő szegmensben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!