Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kirúgott diák gyilkolt meg egy professzort az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
A 48 éves Murad Dervisht 2022-ben kirúgták az arizonai egyetemről, mert rendszeresen összeveszett a professzorokkal ha rossz osztályzatot kapott. Hónapokkal később, az arcát eltakarva bejutott az egyetemre és meggyilkolta az egyik professzort.
Vágólapra másolva!

A férfi végzős diák volt az arizonai egyetemen 2022 januárjában, amikor kirúgták onnan. Murad Dervish ugyanis gyakran összeveszett a professzorokkal, ha rossz osztályzatot kapott tőlük. 

Egy hónappal később még egy képet is eljuttattak az egyetem munkatársaihoz, hogy hívják a rendőrséget, ha Dervish be akarna menni abba az épületbe, ahol Thomas Meixner professzor dolgozott. 

 

2022 októberében a szemtanúk szerint a férfi egy maszkkal takarta el az arcát és a egy sapkát is felvett, így bejutott az épületbe. Odament Thomas Meixner irodájához, és 11-szer rálőtt a professzorra, aki belehalt a sérüléseibe. 

A rendőrök a gyilkosság után három órával, az egyik autópályán fogták el a férfit, akinek az autójában a fegyvert is megtalálták. 

A férfi gyilkossággal vádolják. Az ügyvédje az eddigi tárgyalásokon azt próbálta meg elérni, hogy Dervish ne börtönbe, hanem pszichiátriára kerüljön, ugyanis véleménye szerint nem volt beszámítható a gyilkosság időpontjában. Az ügyészség szerint azonban a férfi előre eltervezte a gyilkosságot, ezt az is mutatja, hogy a gyilkos fegyvert egy hónappal korábban vette meg. Jogerősen júniusban hoznak ítéletet a férfi ügyében, életfogytiglani büntetésre számíthat – írja a CBS

Az Origo korábban megírta, hogy 2022-ben egy diák bozótvágóval gyilkolt meg egy tanárt. A rendőrség a támadás után egy órával elfogta a gyilkost, aki a machetét eldobva próbált meg menekülni. 

Májusban egy amerikai középiskolába akart bemenni fegyverrel egy diák. Végül nem jutott be az iskolába, mert a rendőrök lelőtték. 

Korábban Iowában történt egy középiskolában lövöldözés. Ahogy arról az Origo beszámolt, ott egy 17 éves fiú volt a támadó.  Az év első tanítási napjának kezdetén nyitott tüzet Perry város középiskolájában, egy 6. osztályos diákot megölve és 5 embert - köztük diákokat és legkevesebb egy iskolai alkalmazottat - megsebesítve. 

Egyetemi lövöldözés történt Coloradóban is februárban. A rendőrség letartóztatott egy amerikai diákot, akit azzal vádolnak, hogy megölt két embert.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről