Nyíregyházi helyszínnel bővült a Szerencsejáték Zrt. „Játék összeköt!” programja

Vágólapra másolva!
Idén a harmadik, összesen pedig a tizenhatodik befogadó játszótér nyitotta meg kapuit Nyíregyházán a Kossuth utca és Sarkantyú utca sarkán. A közösségi teret a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc mellett Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója adta át. Az átadón beszédet mondott dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő is. A megvalósítást idén is a limitált kiadású Nagykarácsony sorsjegyek bevételének egy részéből vállalta a Szerencsejáték Zrt. - írja a lottótársaság.
Vágólapra másolva!

Igazi időutazáson vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Krúdy Gyula Gimnázium mögött található befogadó játszótérre. A látogatók találkozhatnak az elmúlt ötven év estimeséinek legfontosabb szereplőivel, mint Süsü, TV Maci, a Mézga család, valamint Pom Pom, de a magyar népmesék karakterei is megelevenednek. A játszótér kialakításánál két fontos szempontot vettek figyelembe a tervezők. Az egyik, hogy a fogyatékossággal élő (atipikus) és ép (tipikus) gyermekek együtt tudjanak játszani, illetve, hogy olyan elemek kerüljenek kialakításra, amelyek minél szélesebb korosztály számára tudnak kikapcsolódást nyújtani.

Megnyílt az ország 16. befogadó játszótere Nyíregyházán Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A Nyíregyházival együtt már tizenhat befogadó játszótér épült az országban. A teljesség igénye nélkül: Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerület, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom, Nyíregyháza. A tervek szerint azonban még idén Egerben és Győrben is átadásra kerül két új játszótér.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója beszédében kiemelte:

A játszóterek kialakítása során a lottótársaság szorosan együttműködik a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével (MBE), az Egyetemes Tervezés a Fogyatékossággal Élők Szolgálatában
Egyesülettel, valamint az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközponttal (ETIKK).

- tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.