Levédette a PlayStation 5 burkolatát a Sony

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Mostantól senki sem árulhat legálisan alternatív oldalpaneleket.
Vágólapra másolva!

A megszokottól eltérően a PlayStation 5 borítása nem monolitikus jellegű, a tényleges készülékházról elsősorban dekoratív célokat szolgáló oldalpanelek pattinthatóak le. A spekulációk szerint a Sony ezzel a megoldással kívánja a jövőben egyedibb kinézetűvé, továbbá gazdaságosabban gyárthatóvá tenni a konzol limitált kiadású változatait, tipikusan a legfontosabb játékok megjelenése és neves évfordulók alkalmából szokott ilyeneket készíteni.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

Ugyan a cég a mai napig nem jelentett be a szokásostól eltérő színű vagy mintázatú oldalpanellel szerelt PS5-öt, azonban már két ilyeneket árulni kívánó céggel szemben is fellépett, ami alátámasztani látszik az említett spekulációt. A cég most tovább erősítette a pozícióját, 376 nappal a papírmunka leadása után sikerült megszereznie a szabadalmat a PlayStation 5 oldalpaneljére az USA-ban, ezzel még jobban megnehezítve az olyanok dolgát, akik egyedi panelekkel kívánnának üzletelni.

Egyelőre nem meglepő, hogy a Sony nem dobott piacra különleges kinézetű oldalpanelekkel ellátott PS5-öt, hiszen a normál kinézetűből sem képes eleget gyártani, üzletileg jelenleg nincs értelme ezzel foglalkozni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!