Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az LMBTQ-propaganda veszélyeiről beszélt egy olasz jobboldali politikus

Vágólapra másolva!
Lucio Malan, a Giorgia Meloni vezette Olaszország Fivérei jobboldali, bevándorlásellenes párt szenátora interjút adott a Magyar Nemzetnek. Többek között azt mondta, hogy az Európai Néppártot ma szinte lehetetlen megkülönböztetni az Európai Szocialisták Pártjától, Fidesznek pedig az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójában lenne a helye. Az ellenzéki politikus az Olaszországot sújtó migrációról, a gyermekek jogait veszélyeztető LMBTQ-propagandáról is beszélt.
Vágólapra másolva!

Lucio Malan elmondta, hogy 26 éven keresztül a Silvio Berlusconi vezette Hajrá, Olaszország! tagja volt. Azé a párté, amely a mai napig a néppárt soriban foglal helyet.

– tette hozzá.

Lucio Malan Forrás: Magyar Nemzet

A jobboldali politikus kiemelte:

Kézenfekvő döntésnek tartja, hogy Orbán Viktor megvált a néppárttól, szerinte a legmegfelelőbb helye a Giorgia Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek soraiban lenne a nagyobbik magyar kormánypártnak.

Véleménye alapján az ő helyzete is kicsit hasonló a Fideszéhez. Azt érezte, hogy a Mario Draghi vezette kormány irányvonala egyre távolabb van az általa vallott értékektől.

Képtelen volt támogatni egy rövid távon gondolkodó, segélyközpontú, helytelen gazdasági döntéseket hozó, az LMBTQ-jogokat és a genderideológiát propagáló kormányt.

Ráadásul a nem, szexuális irányultság vagy fogyatékosság miatti diszkriminációt büntetni szándékozó, Alessandro Zan nevével fémjelzett törvényjavaslat parlamenti vitára bocsátását megelőzően a katolikus egyház, valamint további két keresztény egyház vezetője is levélben fordult Mario Draghi kormányfőhöz (a baloldal által kezdeményezett törvénytervezetet az LMBTQ-közösség tagjai jogainak bővítéséről október végén megbukott a parlament felsőházában). Az államok közötti megállapodásra hivatkozva kérték a minisztertanács elnöke beavatkozását a vallásszabadság biztosítására.

A kormányfő válaszra sem méltatta az egyházi vezetőket.

A Zan-törvénytervezet megbuktatásával kapcsolatosan arról beszélt Lucio Malan, hogy

A törvény megbuktatásával csak azt tudták elérni, hogy ne legyen kötelező a genderelmélet tanítása, azt azonban nem tudtuk elérni, hogy az érzékenyítőcsoportokat kiűzzék a tantermekből.

– hangsúlyozta a jobboldali politikus, majd hozzáfűzte:

Egyre több hivatalnok dönt úgy, hogy a homoszexuális párok béranyától származó örökbefogadott gyermekét anyakönyvezi. Természetellenes és jogsértő döntések, melyre sajnos egyre több példa van – mondta.

Lucio Malan arról is beszélt, hogy "Olaszországban aggasztóan megnövekedett a mélyszegénység, az állam még saját állampolgárainak sem tud megfelelő anyagi segítséget és a legelemibb szolgáltatásokat nyújtani. A fogyatékos személyek 250 eurós támogatást kapnak. A vészhelyzet komoly gazdasági recessziót idézett elő. 327 ezer vállalkozás kényszerült bezárásra, nem beszélve a növekvő munkanélküliségről".

A migrációval kapcsolatosan kiemelte: "Szinte soha nem esik szó róla, hogy az illegális érkezők miatt sajnos lehetetlen befogadni a menedékre jogosult személyeket, akik még az olasz társadalom felemelkedését is szolgálhatnák".

– fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatosan, hogy Mario Draghi kormányfő csatlakozott azon európai vezetőkhöz, akik írásban tiltakozásukat fejezték ki a magyar kormány által életbe léptetett gyermekvédelmi törvény kapcsán Lucio Malan kijelentette:

Elfogadhatatlannak tartja ezt. A levél megszületését követő napon a jobboldali politikus személyesen fordult Mario Draghi kormányfőhöz, magyarázatot követelve a döntéséről. Szerette volna tudni, milyen elvek alapján határozott, kikkel konzultált.

Feltette a kérdést, hogy felmerült-e hasonló tiltakozó levél megírásának szándéka a béranyaságot engedélyező országokkal szemben is? Ez ugyanis rabszolgasorsba kényszeríti a nőket, megfosztva méltóságuktól, a gyermekeket pedig árucikké alacsonyítja. Kérdésére a mai napig nem kaptott választ.

– fűzte hozzá végezetül az Olaszország Fivérei jobboldali, bevándorlásellenes párt szenátora.

A Magyar Nemzetnek Lucio Malannal készített interjúja itt olvasható el teljes egészében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről