Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megingatták a Major győztes NaVit, de a trónról nem tudták letaszítani

Vágólapra másolva!
Sokszor láttuk már azt az évek alatt, hogy a hirtelen Majort nyert csapatok néhány hónap alatt széthullanak. Ezúttal a NaVin a sor, hogy bizonyítsa az ellenkezőjét.

Lehetőségük bőségesen lesz még idén is, például az őszi BLAST szezont lezáró Final vagy az egész évet megkoronázó World Finals alkalmával, ahol jogosan pályáznak a bajnoki címekre.

Tegnap azonban máris beremegett a talaj a lábuk alatt. Ellenfelük a dán Heroic volt a BLAST Premier Fall Final felső ágán, akik egy hét mérkőzés óta húzódó "veretlenséget" szakítottak félbe a NaVinál.
Kis túlzás a veretlenség, hiszen a meccset nem nyerte meg a Heroic, pusztán pályát hoztak a NaVi ellen. Ez nem tűnik soknak így hirtelen, de erre már hosszú hetek óta nem volt képes egyetlen csapat sem.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy bár a Heroic kitartóan játszott a NaVi ellen, azt a Mirage-t sikerült megnyerniük, amit valószínűleg tesztelt a NaVi. Felső ágon még nem várt rájuk különösebben nagy veszély, hiszen az alsóról bármikor visszajöhetnek vereség esetén, illetve a World Finals is biztosítva van már számukra.

Talán ezért történt meg az, hogy a legjobb pályájuk, Nuke helyett Mirage-t választották. Meg akarták nézni mit tudnak a pályán élesben, mennyire voltak effektívek az edzéseik és valószínűleg sokat tanultak is a tegnapi tesztből.

A Heroic és a NaVi összecsapásának (1:2) eredményei:

  • Inferno - 16:11 a NaVi javára
  • Mirage - 16:14 a Heroic javára
  • Overpass - 16-12 a NaVi javára

Ettől függetlenül a meccset így is a NaVi nyerte, 2-1-re. Mirage-t leszámítva két stabil, Major győzteshez illő pályával győzedelmeskedtek. A Heroicnak pedig innentől nincs lehetősége hibázni, az alsó ágon csak tökéletes játékkal lehet végigmenetelni.

A nap második mérkőzésén az Astralis és a Vitality játékosai találkoztak egymással. A szétesőben lévő francia csapat remek meccset játszott két napja a Liquid ellen, magabiztosan utasították maguk mögé amerikai ellenfeleiket, tegnap viszont nyoma sem volt ennek a magabiztosságnak.

Pedig tegnapi ellenfelük az Astralis volt. A megújult dán csapat sem kezdte rosszul a versenyt, de tegnap a Vitality ellen már jobban eljöttek a sorozatos apró hibák, a pontatlanságok, melyek mind az új, még alig összeszokott felállásnak tudható be.

Ezt azonban az előnyükre is fordíthatták és fordították is. Nem a pontatlan gránátokat vagy a hibás felállásokat, hanem a meglepetés erejét.

Jelenleg senki sem tudja mit várjanak az új Astralistól. A régi csapatból fel lehet készülni, ahogy a játékosok egyéni játékstílusát is ki lehet elemezni, az új felállás csapatmunkája azonban még mindenki előtt rejtély.

Ezzel pedig szinte minden szorult helyzetet meg tudtak fordítani. A Vitality állta a sarat az egész meccsen, de amikor a legjobban kellett, az Astralis tudott új kört mutatni, szinte minden egyes pályán.
Szurkolóik bánatára pont a legrosszabb időzítésben fogytak a taktikákból. 1-1-nél, a decider pálya volt az, ahol kifogyott a szuflából az Astralis. Elfogytak a maratoni hosszúságú Bo3-mas meccs végére, míg a franciák jóval kitartóbbak volt és ennek meg is lett a gyümölcse.
A Vitality felső, az Astralis pedig alsó ágon folytathatja a versenyt.

Az Astralis és a Vitality összecsapásának (1:2) eredményei:

  • Nuke - 22:18 a Vitality javára
  • Dust2 - 16:14 az Astralis javára
  • Inferno - 16:11 a Vitality javára

Pénteken délután folytatódik a verseny, ráadásul immár az alsó ági mérkőzésekkel. A FaZe a BIG-et, a NiP a Liquidet, majd este az Astralis fogadja a FaZe vs BIG mérkőzés győztesét. A vesztes csapatok, pedig mindhárom meccsről kiesnek majd.

A pénteki menetrend:

  • 13:30 - BIG vs FaZe
  • 16:30 - Liquid vs NiP
  • 19:30 - Astralis vs BIG/FaZe

Mindent egy helyen az Eb-ről