Ezek voltak az év legfontosabb technológiai termékei

2021, csúcs, szórakoztatóelektronia, tech termék
A Razer különleges maszkot készített.
Vágólapra másolva!
A világjárvány és az ezzel kapcsolatos szállítási, logisztikai, gyártói nehézségek sem tudták nemhogy megállítani, de lelassítani sem a fejlődést a technológiai ágazatban. Problémák, krízishelyzetek ide vagy oda, a piaci szereplők mindent megtettek annak érdekében, hogy idén is rengeteg új, izgalmas és előremutató termékkel rukkolhassanak elő.
Vágólapra másolva!

Ennek a mentalitásnak köszönhetően pedig 2021 sem szűkölködött a nagyszerű, előremutató termékekben. Ezek közül választottunk ki néhány igen fontos modellt, amelyek az Origo TechBázis szerkesztősége szerint képesek bemutatni azt, hogy merre is mozdult a világ a szórakoztatóelektronikai, IT és telekommunikációs szektorban.

Samsung Neo QLED 8K TV

A Samsung QN900A tv egy ilyen válogatásból nem hiányozhat, hiszen e termék megkapta a cég új, MiniLED háttérvilágítási eljárásra épülő, mesterséges intelligenciára épülő képfeldolgozó processzorával megtámogatott új kvantumpontos Neo QLED paneljét.

Samsung QN900A Neo QLED 8K tv Forrás: Origo

Ez a kijelző ráadásul 8K felbontású, azaz a részletesség négyszerese a ma már általánosnak tekinthető 4K-s modellekének. Ez a készülék egy igazi innovációs bomba.

Xiaomi Mi 11 Ultra

A Xiaomi mostanra a világ globálisan is a mobilszektor egyik legbefolyásosabb cégévé vált. Köszönhető ez többek között annak, hogy a vállalat már képes prémium kategóriás modelleket is kínálni.

Xiaomi Mi 11 Ultra, csúcs okostelefon Forrás: Origo

Ennek tökéletes példája az áprilisban bemutatott Xiaomi Mi 11 Ultra, amely bivalyerős hardverrel fantasztikus képernyővel, és egy egyedülálló hátlapi OLED kijelzővel is rendelkezik.

Lézeres porszívó

A Dyson egyike a leginnovatívabb porszívógyártóknak, és ezt az angol cég idén is bebizonyította.

Dyson V15 Detect, a lézeres porszívó Forrás: Origo

A V15 Detect porszívó több figyelemre méltó újdonságot is tartalmaz, többek között egy beépített lézeres keresőt, illetve egy többfázisú, speciális tisztítórendszert, amely minden szennyeződést kiszed a levegőből, és azt így tisztán fújja ki magából.

Okosmaszk hangszóróval

Ha van tipikus 2021-es termék, akkor az a Razer Zephyr. A gamer IT termékeiről ismertté vált vállalat nem bírta ki, és készített egy maszkot, de természetesen azt is a cég imidzséhez szabta.

A Razer különleges maszkot készített Forrás: Origo

A termék rendelkezik beépített LED-ekkel, hangszórókkal, mikrofonnal, és állítólag a káros részecskék 99 százalékának kiszűrésére képes. A Zephyr mindenesetre egy igazi slágertermék lett, pillanatok alatt elfogyott az összes példány.

8K OLED tv

Az OLED tévé szektor idén is elkényeztetett minket fantasztikus készülékekkel, amelyek közül kiemelkedik 8K felbontása révén az LG Z1 tv.

2021, csúcs, szórakoztatóelektronika Forrás: Origo

Ez az elképesztő részletességet kínáló modell gyakorlatilag tökéletes képminőséget produkál, világbajnok kontraszttal, döbbenetesen ragyogó színekkel. A Z1 egy igazi technológiai mestermű, egy közel évtizedes kutatás-fejlesztői munka csúcsterméke.

Gamer csúcslaptop

Az Acer 2021-ben megmutatta, hogy milyennek kell lennie egy csúcskategóriás játékra szánt laptopnak. A Predator Helios 500 11. generációs Intel Core i9 processzort, GeForce RTX 3080 videókártyát, és egy brutális 4K felbontású, Mini LED háttérvilágítású, 120 Hz-es kijelzőt tartalmaz.

Acer Preadator Helios 500 az elképesztő külsejű és tudású laptop Forrás: Origo

És nem mellékesen eszméletlenül néz ki. Az Acer Predator Helios 500 szó szerint egy hordozható erőmű.

Nem borotva, műalkotás

A Philips idén a Series 9000 Prestige nevű masinájával egy új, sci-fi szintre emelte az borotválkozást.

A Philips Series 9000 Prestige a villanyborotvák új generációját képviseli Forrás: Origo

A termék intelligens szenzorokat is tartalmaz többek között, amelyek másodpercenként tizenötször vizsgálják a szőrzet sűrűségét, és ehhez igazítják automatikusan az egyes beállításokat. Nanotechnológiával készített pengékkel látták el, és döbbenetesen jó lett a dizájnja is.

Nem füzet, okostelefon!

A Samsung Galaxy Z Fold3 5G az okostelefonok fejlődésének egy következő állomása, hiszen egy megbízható, stabil, jól használható széthajtható készülékről van szó. A hardver bivalyerős, ezáltal a készülék mindenre használható, minden app hibátlanul villámgyorsan fut.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G Forrás: Samsung

A nagy OLED kijelzőjének részletessége és fényereje kiemelkedő, a kép minősége hibátlan. A hajtogatható kialakítás pedig egész egyszerűen káprázatos: Nagyon sokoldalúvá és jól használhatóvá teszi a berendezést és persze igen-igen figyelemfelkeltő.

Hangok vezeték nélkül

A valódi vezeték nélküli fülhallgatókkal Dunát lehet rekeszteni, hiszen jelenleg ez az egyik legnépszerűbb termékcsalád a technológiai szektorban. Mi a Technics EAH-AZ60 nevű modelljét választottuk ki, mert ez jól jelképezi, hogy már a high-end szektorban mozgó versenyzők is megjelentek eszközeikkel ebben kategóriában.

A Technics EAH-AZ60 döbbenetes hangminőséget produkál Forrás: Origo

A modell a várakozásoknak megfelelően eszméletlenül jól szól, bebizonyítva azt, hogy az ilyen mini masinákkal is megteremthető a pazar hangminőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!