Karácsony Gergely volt főtanácsadója, Gál J. Zoltán nagyon jól járt a baloldali hatalomváltással

Gál J. Zoltán ARCKIFEJEZÉS FOTÓ KÉPKIVÁGÁS kormányszóvivői csúcs Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portréc Fővárosi Közgyűlés
Budapest, 2013. április 23. Gál J. Zoltán a kormányszóvivői csúcson, amelyet a Magyary Zoltán Szakkollégium rendezésében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karán tartottak 2013. április 23-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is - írja a Kontrára hivatkozva a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Hiába van romokban a fővárosi költségvetés, vannak olyanok, akiket ez a legkevésbé sem érint. Gál J. Zoltán Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökeként lett a baloldal befolyásos háttérembere, a legutóbbi önkormányzati választás után »rovott múltja« ellenére át tudta menteni hatalmát a Városházára.

Gál J. Zoltán Karácsony Gergely volt főtanácsadója, Gyurcsány régi bizalmasa Forrás: MTI/Kovács Attila

Idén októberig havi egymillió forintért osztogatott tanácsokat a főpolgármesternek, úgy, hogy közben sokáig közel félmilliós fizetést kapott az egyik budapesti cég igazgatósági tagjaként. Miután főnöke visszalépett az előválasztás két fordulója között, váratlanul lemondott tisztségéről. Egy darabig úgy nézett ki, ezzel el fog tűnni a süllyesztőben, azonban végül puhára esett.

A jelek szerint a baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is.

Gál J. Zoltán – Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egykori kabinetfőnökeként – a 2010 előtti világ egyik jól ismert háttérembere.

Ehhez képest az ellenzékváltás ígéretével fellépő Karácsony Gergely az elsők között vette be őt a stábjába. A Kontra birtokába került szerződések alapján

Gál J. Zoltán havi 1 millió forintért adott tanácsokat a főpolgármesternek. Arról nem is beszélve, hogy ezzel egy időben közel félmillió forintért ült be az egyik fővárosi társaság igazgatóságába.

A teljes cikk ide kattintva a Kontra oldalán olvasható. Az Origo pedig itt írt részletesen Gyurcsány bizalmasáról, aki Karácsony Gergelyt irányítja a fővárosban.