Vágólapra másolva!
Napokkal azt követően, hogy a spanyol liga többek között a Barcelona ellenállását figyelmen kívül hagyva megegyezett a CVC Capital Partners amerikai magántőkealappal, a katalánok is egyezségre jutottak a dúsgazdag befektetővel.

Mint azt mi is megírtuk, a spanyol első és másodosztály csapatait tömörítő Liga a hétvégén megegyezett a CVC-vel egy 2,1 milliárd dolláros üzletről. A megállapodás értelmében a befektető 50 évre megkapja az audiovizuális jogok 8,2 százalékát. Az érintett 42 klub közül 37 szavazott igennel - legalább 32 egylet támogatását kellett elnyerni a szerződés megkötéséhez -, míg egy tartózkodás mellett négyen nemmel szavaztak. Utóbbiak között volt a spanyol klubfutball három emblematikus együttese, a Real Madrid, a Barcelona és az Athletic Bilbao, továbbá az Ibiza.

A Sport című spanyol lap szerint most a rendkívül komoly gazdasági nehézségekkel küzdő katalánok is megegyeztek a CVC-vel, amelyik a szintén amerikai Goldman Sachs 595 millió eurós befektetése után újabb jelentős összeget ígér a közel 1,3 milliárd eurós adósságot görgető Barcelona számára.

A Sport kiemeli: a CVC-vel kötött megegyezés azért különösen jelentős, mert a Barcelona így teljesíteni tudja a Liga pénzügyi szabályait, és januárban már igazolhat játékosokat a keret megerősítésére.