Feltörték egy grafikus lakását, majd eladták a képeit, elképesztő dolog történt ezután

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtön várhat arra a Siófok környékén élő férfira és élettársára, akik betörtek egy grafikus lakásába, és több értékes műalkotását elloptak, és azokat eladták egy régiségkereskedőnek. A vevő ezután felhívta a művészt, hogy gratuláljon neki, ezáltal fény derült a lopásra.
Vágólapra másolva!

Az élettársi kapcsolatban élő nő és férfi idén áprilisban elhatározták, hogy feltörik a szomszédos házat, és átmenetileg lakatlan ingatlant, melyben egy grafikus több, értékes, általa, illetve apja által készített festményt, egyéb képzőművészeti alkotást, könyvet illetve műszaki cikket tárolt. A két tolvaj ezután egészen júliusig újra meg újra

visszajárt lopni a feltört lakásba, amivel közel 1 millió forintos kárt okoztak a tulajdonosnak.

A páros a lopott értékeket egy régiségkereskedőnek adta el, akinek a

nő azt állította, hogy a tárgyak nagyszülei hagyatékából származnak. A lopásra végül úgy derült fény, hogy az egyik alkotás vevője felvette a kapcsolatot a tulajdonossal azért, hogy gratuláljon neki a munkájához,

amiből az rájött, hogy a házában hagyott kép csak úgy kerülhetettel a vevőhöz, ha betörtek a lakásába, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

Forrás: Ügyészség

A siófoki rendőrök

a lopott holmik nagy részét megtalálták, és lefoglalták, így a tulajdonos kára több mint 800.000 forint értékben megtérült.

Azt a grafikáját, ami miatt kiderült a bűncselekmény, a vásárlónak ajándékozta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben

felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, vagyonelkobzást és pártfogó felügyeletének elrendelését javasolta.