Böjte Csaba: Isten megajándékoz önmagával bennünket

BÖJTE Csaba arckép, portré Foglalkozás FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré SZEMÉLY szerzetes
Torockó, 2019. október 23. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án. Ezen a napon Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Böjte Csaba meglátogatta a központot. MTI/Biró István
Vágólapra másolva!
Kétezer évvel ezelőtt egy egyszerű istállóba is be tudott térni az Isten. Ne essünk kétségbe, ne mondjuk azt, hogy mi kicsik vagyunk, velünk nem törődik! Ő biztos szeret, ha megnyitjuk neki a szívünket, akkor belép oda – mondta a Híradó.hu-nak Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, akit a karácsony üzenetéről kérdeztek.
Vágólapra másolva!

"A karácsony a szeretet ünnepe, és adventben nemcsak gondolkodni, elmélkedni lehet, hanem az ember nekiáll és nagytakarítást végez, nem csupán a szobában, a lakásban, hanem a szívében is. Ilyenkor elmegyünk szent gyónást végezni, kiengesztelődünk egymással, bocsánatot kérünk, megbocsátunk mi magunk is. Nem elég, ha csak tiszta a lakás, hanem fel is kell díszíteni jócselekedetekkel. Karácsonykor próbál mindenki angyal lenni férje, felesége, gyermekei és szülei számára. Én azt gondolom, hogy ezek olyan gyakorlatok, amelyek fénnyel és örömmel töltik el a szívünket" - mondta Böjte Csaba.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Forrás: MTI/Biró István

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója karácsony üzenetéről azt mondta, utalva a pandémiás időszakra is:

"Én hiszem azt, hogy Isten segít. Kétezer évvel ezelőtt hogy segített? Egy kisgyermek formájában közénk jött. Én úgy gondolom, hogy ma is úgy szeretne segíteni az Isten, hogy megajándékoz önmagával bennünket. A Szentírás olvasása által szól hozzánk, és akár a templomba menés által is találkozhatunk vele, az imádság csendjében is biztosan segít újragondolni, újratervezni életünket. Adná az Isten, hogy a személyes találkozó létrejöjjön a szívünkben!

Ő biztos szeret, ha megnyitjuk neki a szívünket, akkor belép oda."