Visszatér Spanyolországba a Barcelona korábbi BL-győztes focistája

Horizontal
FC Barcelona's Brazilian midfielder Rafinha (top) takes a photo of the Spanish league's cup next to Barcelona's Spanish midfielder Andres Iniesta (L) and Croatian midfielder Ivan Rakitic (2nd L) as they parade on a bus through the streets of Barcelona to celebrate their 24th La Liga title, in Barcelona, on May 15, 2016 - Barcelona sealed their 24th La Liga title on May 14, 2016 at Granada to hold off Real Madrid's late-season surge. (Photo by PAU BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Sociedadban folytatja pályafutását a brazil Rafinha Alcántara. A 28 éves középpályást a Paris Saint-Germain a szezon végéig adta kölcsön a La Ligában szereplő klubnak.

A Liverpoolban futballozó Thiago Alcántara öccse a testvéréhez hasonlóan szintén a Barcelona akadémiáján nevelkedett, a katalán együttesben 90 mérkőzésen lépett pályára. A gránátvörös-kékkel három bajnoki címet, öt Király-kupát és egy Bajnokok Ligája trófeát nyert, de nem tudott magának állandó helyet kiharcolni az együttesben.

Rafinha (középen) a PSG-be sem tudta beverekedni magát Forrás: AFP/Franck Fife

Később az Internazionaléhoz, majd 2020 októberében a PSG-hez igazolt, ahol eddig 39-szer kapott lehetőséget és hét gólpassz fűződik a nevéhez.

A tabella hatodik helyén álló Sociedad legutóbbi négy meccsét elvesztette a La Ligában, vasárnap az Alavés otthonában lép pályára, de Rafinhának egyelőre még várnia kell a bemutatkozásra, mivel csak jövő hétfőtől lesz lehetőségük a klubnak regisztrálniuk a télen igazoltakat.