Győrbe igazolhat a női kézilabda világbajnokság legjobb kapusa

Norway vs. Denmark, Womens EHF Euro 2020 Semi-finals EuropeanChampionships Horizontal HANDBALL
Goalkeeper Sandra Toft of Denmark in the EHF Euro 2020 European Women's Semi-finals Match between Norway and Denmark at Jyske Bank Boxen in Herning in Denmark, on December 18, 2020. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Photo by HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)
Vágólapra másolva!
Dán sajtóhírek szerint 2022 nyarán a Győri Audi ETO KC csapatába igazol a dán női kézilabda-válogatott kapusa, Sandra Toft.

A TV2 dán televíziós csatorna internetes oldala szerint a 32 éves kapus ügynöke és a győri klub vezetője, Bartha Csaba a december 19-én véget ért spanyolországi világbajnokság alatt találkozott és egyeztetett Barcelonában. A dánok értesüléseit nem kommentálta a magyar sztárcsapat, azt ugyanakkor elismerték, hogy a klubelnök több játékos képviselőjével is egyeztetett.

A 32 éves kapus a Holstebro után három szezont a norvég Larvikban töltött 2014 és 2017 között, majd két esbjergi idény után igazolt a francia Brest Bretagne-ba. A 151-szeres dán válogatott játékos az idei vb-n nyerte bronzzal szerezte meg első érmét felnőtt világversenyen, egyéni elismerésekből ugyanakkor már korábban is bőven kijutott neki: 2015-ben a BL, 2016-ban és 2020-ban az Európa-bajnokság, míg ezúttal a vb legjobb kapusaként került be a sorozat, illetve a torna álomcsapatába.

Toft-parádé a spanyolok elleni vb-bronzmeccsen:

A győrieknek Anne Mette Hansen személyében már van egy dán játékosuk. A 2017 óta a csapatot erősítő átlövő Görbicz Anita visszavonulása után csapatkapitánya lett az ETO-nak. Ami a kapusokat illeti, jelenleg két francia és egy norvég kapusa van a Győrnek Laura Glauser, Amandine Leynaud és Silje Solberg személyében.