Elektromos vezetékeknek repült egy mentőhelikopter San Diego közelében

El Cajon, helikopter, helikopter-baleset
Vágólapra másolva!
Szövetségi nyomozók szerint a felhős, ködös időben repült az elektromos vezetékeknek az a mentőhelikopter ami múlt hónapban San Diego közelében lezuhant. A balesetben négy ember mehalt - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A jeletések szerint a Learjet 35A helikopter december 27-én zuhant le miközben El Cajonban a Gillespie Field reptéren készült leszállásra.

A mentőhelikopteren két pilóta és két nővér utazott, egyikük sem élte túl a balesetet.

A felhők és köd miatt a gép elektromos vezetéknek repült, majd egy ház udvarára zuhant, a kifutópályától 2,4 kikométerre.

A balesetben a földön senki sem sérült meg.

A balesetben a 42 éves Douglas Grande és a 67 éves Julian Bugaj pilóták, valamint az 52 éves Christina Ward és a 68 éves Laurie Gentz nővérek haltak meg, akik az El Cajon-i székhelyű cég szerint az Aeromedevac Air Ambulance-nál dolgoztak.

A jelentések szerint a gép aznap az arizonai Havasu-tótól a Los Angelestől délre fekvő Orange megyébe repült ahova beteget szállított, és visszafelé tartott a Gillespie Field-i bázisra, amikor lezuhant.

A rádió információk szerint a pilóta először amikor megközelítette a bázist egy másik leszállási helyet kért,

majd kérte, hogy kapcsolják fel a fényeket, ekkor azt az információt kapta, hogy azok már 100 százalékon vannak.

A jelentések szerint a gép alacsonyan repült, nem emelkedett fel megfeleő magasságba, amikor ismételten megpróbálta megközelíteni a bázist. A rádió felvételeken hallatszik, ahogy

a pilóta háromszor felkiált a katasztrófa előtt.