Vágólapra másolva!
Rebecca Maddern, az ausztrál Channel 7 televízió műsorvezetője az adáshoz készülődve a kollégájával beszélgetett a szerb világelső teniszező, Novak Djokovic ügyéről. A kiszivárgott felvételen hallható, hogy Maddern hazug seggfejnek nevezi Djokovicot, és véleménye szerint a szerb úgyis meg fogja úszni bármiféle büntetés nélkül.

Rebecca Maddern a kollégájával, Mike Amorral készült a műsorra. Már mindketten a díszletben ültek, a felvétel előtt azonban elkezdtek beszélgetni Novak Djokovic esetéről, akkor készült a felvétel, ami később kiszivárgott.

A felvételen hazug, sunyi seggfejnek nevezik a szerb teniszcsillagot, majd kiegyeznek abban, hogy úgyis meg fogja úszni a sok hazudást.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, majd a repülőtéren egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva a koronavírus ellen, bár az AO-n ez kötelező. Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést a játékostól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert "nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat".

Hétfőn aztán Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság döntése nyomán elhagyhatta a karanténszállodát, ahol eddig várakoznia kellett a végleges döntésre. A törvényszék azzal magyarázta az ítéletét, hogy a szerb sportoló belépési engedélyének visszavonása "indokolatlan" volt.

Novak Djokovic már Melbourne-ben készül az Australian Openre Forrás: AFP/Scott Barbour

Hétfőn különböző weboldalakon és a közösségi médiában olyan fotók és videók jelentek meg, amelyek állítólag bizonyítják, hogy a Monacóban élő Djokovic az ausztráliai utazását megelőző 14 napban Szerbiában és Spanyolországban is tartózkodott, miközben ő nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a melbourne-i útját megelőző 14 napban járt-e külföldön.

Az ügyvédei által szombaton közzétett iratok szerint Djokovic november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet szolgáltatott.