Mégsem kell távoznia a sokat kritizált csatárnak Barcelonából

Granada CF v FC Barcelona - La Liga Santander soccer Granada CF FC Barcelona La Liga Santander Luuk de Jong Waist up One person La Liga Santader match sides first goal Nuevo Estadio Los Carmenes January Horizontal SPORT FOOTBALL PHOTO
Luuk de Jong of Barcelona celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santader match between Granada CF and FC Barcelona at Nuevo Estadio de Los Carmenes on January 8, 2022 in Granada, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Bár nem rég még arról szóltak a hírek, hogy a Barcelona nem tart igényt a Sevillától kölcsön vett Luuk de Jongra, ám spanyol sajtóinformációk szerint a holland csatár meggyőzte utóbbi időben nyújtott teljesítményével a katalán sztárcsapat vezetőedzőjét, Xavi Hernándezt.

Luuk de Jong a nyáron érkezett kölcsönben a Barcelonához, ám finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és többször felvetődött, hogy a kevés játéklehetőség miatt már a télen távozik a Camp Nouból. Helyzetével maga a játékos sem volt elégedett, főleg, hogy az őt Barcelonába invitáló Ronald Koemant a szezont közben menesztették, a holland edzőt váltó Xavi játékfilozófiája pedig inkább a rövidpasszos, gyors játékstílusra épül.

A 188 centiméter magas játékos a testi adottságai miatt nem éppen egy tipikus Barca-játékos, de a Mundo Deportivo információi szerint Xavi mégis számol vele a jövőben, ellenben Memphis Depay távozása elé nem gördítene akadályt. A spanyol lap beszámol róla, hogy a szakember pár hete még nem ragaszkodott de Jonghoz, viszont a 31 éves csatár hozzáállása, valamint teljesítménye lenyűgözte, ezért meggondolta magát.

Luuk de Jong maradhat a Barcelonában Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A holland válogatott támadó a legutóbbi három mérkőzésén rendre betalált. Minden sorozatot figyelembe véve eddig 15 alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben, ezeken összesen négy gólt lőtt, amivel jelenleg a klub második legeredményesebb játékosa az idényben.