India lett a nemváltoztató turisták első számú célpontja

A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
Prosperál a nemváltoztató biznisz és turizmus Indiában. Míg a hetvenes évektől kezdve a nyugat-európai turistákat Thaiföld és a Fülöp-szigetek várta tárt karokkal és nagy számban a nemváltoztató műtétek elvégzésére, most – amióta a nyugati társadalmakban a transzneműség a hétköznapok új „normájává" vált – már India fölözi le a nemváltoztató műtétekre szánt külföldi büdzsé javát - írja a Russia Today.
Vágólapra másolva!

Delhiben kifejezetten a transzneműek kedvéért húzták fel az Olmec klinikát, amely kizárólag nemváltoztató műtétekre szakosodott, és a világ bármely pontjáról érkező páciens számára elvégzi az átalakító műtétek bármelyikét, mindegyikét. Az intézményben évente összesen ezer beavatkozást végeznek el, és többnyire biológiai férfiak akarnak komplett nőként távozni az épületből.

A legnépszerűbb szolgáltatást évente hatszáz alkalommal kérik a páciensek: a műtét során a férfi nemi szervet alakítják át nőivé. Az ügyfelek azonban akár teljes átalakítást is igényelhetnek, az Ádám-csutka csökkentésétől, a mellműtéteken keresztül az arcok és nemi szervek átszabásáig.

A nyugati klinikák áraihoz képest az indiai díjszabás baráti. Míg az USA-ban akár 100 ezer dollárt is érdemes összespórolnia a saját biológiai nemével barátságtalan viszonyban álló páciensnek, Indiában mindez legfeljebb 40 ezer eurójába kerül.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A kórház alapítója, Dr. Narendra Kaushik szerint azonban az intézményéből kisétáló transzneműek és partnereik körében az elégedettségi ráta igen magas, 98,3 százalékuk elégedett az elvégzett munkával. Különösen azért, mert a korábbi nemátalakító műtétekkel ellentétben az orvostudomány fejlettsége miatt most már közösülésre is alkalmas női nemi szervet tudnak kialakítani a nővé operált férfiak számára.

Az indiai klinikán a várólisták is elkerülhetők. Dániában hat évet kell várni a nemet átalakító műtétre, Nagy-Britanniában már egy konzultációra is két évet.

A legnépszerűbb londoni genderklinikán, a Tavistock and Portman Foundation Trust intézményben pedig jelenleg 5700 magát transzneműnek mondó páciens vár időpontra.

Indiában a teljes körű orvosi ellátáson kívül reptéri transzfer és egy kirándulás a Tádzs Mahalhoz is az ár és a program része.