A mesterséges megtermékenyítést szolgálják ezen a hazai klinikán

terhesség
Vágólapra másolva!
Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot és családbarát szülészetet alakítanak ki a Pécsi Tudományegyetemen, tájékoztatta az intézmény kedden reggel szerkesztőségünket. A leendő beruházás mellett orvosi és kutatási eszközöket is terveznek beszerezni. Összesen 660 négyzetméter új építésű terület valósul meg a mesterséges megtermékenyítést szolgáló Reprodukciós Központban, illetve átépítik és korszerűsítik a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika épületegyüttesének több mint 1000 négyzetméterét.
Vágólapra másolva!

Két pályázat segítségével a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Reprodukciós Központjának teljes felújítása és kibővítése valósul meg. Ahogy arra a Pécsi Tudományegyetem közleménye rámutatott,

tágas, modern fogadóteret alakítanak ki, és duplájára emelik a jelenlegi ágylétszámot.

Családias, kétágyas, kényelmes kórtermeket hoznak létre. A tájékoztatás alapján a fejlesztésnek köszönhetően az ellátás a legkorszerűbb eszközökkel ellátott, kibővített laboratóriumokban zajlik majd. Emellett a klinika kutatási tevékenységét végző önálló kutató laboratóriumát is kialakítják.

Összesen 660 m2 új építésű terület valósul meg a mesterséges megtermékenyítést szolgáló Reprodukciós Központban Forrás: pinterest

– hangsúlyozta Dr. Várnagy Ákos, a Reprodukciós Központ szakmai vezetője. – Ennek keretében megújul az összes szülőszoba, az intenzív osztály és a császármetszés utáni édesanyák megfigyelésére szolgáló kórtermek is.

Hozzátette: ugyancsak teljes egészében korszerűsítik a gyermekágyas osztályt, amelynek igen fontos része a kismamák kényelmét szolgáló légkondicionáló berendezés beépítése.

A több mint százéves klinika déli homlokzatának régóta áhított teljeskörű felújítása is megvalósul a projekt keretein belül.

Ahogy arra az egyetem felhívta a figyelmet, bár a klinika és a beruházó folyamatosan azon fáradozik majd, hogy a betegellátás zavartalanul folyjon, és a lehető legkisebb kellemetlenség érje az ellátottakat, ugyanakkor a kivitelezés érdekében bizonyos költözések, átszervezések elengedhetetlenek.