Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona mindenben megegyezett az AC Milan középpályásával, Franck Kessiével.

A 25 éves elefántcsontparti középpályás 2017 nyarán az Atalanta csapatától igazolt a Milanba, ahol gyorsan alapember lett, mára már pedig a csapat egyik legfontosabb játékosa. Kessié védekező középpályásként 205 meccsen már 35 gólt lőtt a milánói csapatban, ami figyelemre méltó teljesítmény.

Franck Kessié minden bizonnyal távozik Milánóból Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Milan egyik legjobbjának azonban nyáron lejár a szerződése, a hosszabbításról folyó tárgyalások pedig elakadtak, ugyanis az elefántcsontparti játékos kevesellte az évei 6,5 millió eurós fizetést, amit a milánói klub ajánlott neki. A Bosman-szabály értelmében Kessié január 1-től már szabadon tárgyalhat a kérőivel, spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona mindenben meg is egyezett vele.

A spanyol sportsajtó szerint Kessié szóban már meg is állapodott a katalán klubbal, de az aláírás még nem történt meg, mert egyelőre a szerződés részleteit dolgozzák ki.

Ha Kessié valóban távozik, akkor az AC Milan egy évben belül úgy veszíti el a két legértékesebb focistáját, hogy a garast sem kap értük. Mint ismert, tavaly nyáron a csapat Európa-bajnok olasz kapusa, Gianluigi Donnarumma szintén nem hosszabbította meg a szerződését és a nagyobb fizetés miatt a Paris Saint-Germain csapatához igazolt.