Kiderült, mit mondott a kézi-Eb legjobb játékosa a sorsdöntő időkérésnél - videó

handball Horizontal Jim Gottfridsson svéd kézilabda-válogatott
Sweden's Jim Gottfridsson celebrates with the best player of the tournament trophy after winning the Men's European Handball Championship final match between Spain and Sweden in the MVM Dome arena in Budapest, Hungary, on January 30, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Jim Gottfridsson, a svéd kézilabda-válogatott sztárirányítója híres arról, hogy mind a nemzeti csapatában, mind a Flensburgban játékosként is nagy szót kap az időkéréseknél. Nem volt ez másképp a kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében sem.

Svédország 26-26-os döntetlenre állt Spanyolországgal szemben, amikor 19 másodperccel a vége előtt megszerezték a labdát, majd a szövetségi kapitány, Glenn Solberg időt kért. A norvég szakember szokásához híven szót adott a 29 éves irányítónak, aki az alábbiakat mondta csapattársainak:

"Na figyelj ide, 19 másodperc, a francba mi Európa-bajnokok leszünk! Nekik megyünk! Német jobb, dán bal, gyere szélesen. Ha nem passzolok... Hé, hé! Az életed árával is tartsd mögötted és a lábak közt kapod."
Aztán Daniel Petterssonra nézett, és azt mondta:
"Figyelj, figyelj! Ha megkapod a helyzetet, RAGADD MEG! Rosszul véd szélről. Gyerünk, csináljuk meg!" - fordította le a Dániasport.hu Gottfridsson szavait.

A dolog bejött, hiszen a dudaszó előtt a svédek kiharcoltak egy hétméterest, amit Niclas Ekberg belőtt, megnyerve nemzete számára története ötödik Európa-bajnoki címét.