Felvásárolja a Destiny fejlesztőjét a Sony

destiny 2 shadowkeep videojáték
Destiny 2: Shadowkeep
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül nem válnak PlayStation-exkluzívvá a Bungie jövőbeli játékai.
Vágólapra másolva!

Az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlásának értékét és jelentőségét meghaladó játékipari akvizíció jó eséllyel nem történik majd a belátható jövőben, de az aránylag kisebb akvizícióknak még nincs végük, tovább konszolidálódik a játékipar. Nagy meglepetésre a Sony bejelentette a Bungie bekebelezését, a Halo játékszériát megalkotott, az elmúlt évtizedben pedig a Destiny játékokkal foglalatoskodott stúdióért 3,6 milliárd dollárt ad a japán vállalat.

Destiny 2: Shadowkeep Forrás: Bungie

Az üzlet nagy érdekessége, hogy az elmúlt években megvásárolt játékfejlesztő stúdióktól eltérően a Bungie nem olvad bele teljesen a Sony Interactive Entertainmentbe, kreatív tekintetben attól teljesen függetlenül működik tovább, és a játékainak kiadását is maga végzi majd.

A stúdió kerek-perec állítja, hogy a játékai nem válnak PlayStation-exkluzívokká, elérhetőek lesznek PC és Xbox platformokon is.

A Bungie jövőbeli anyagi sikere esetén az üzlet önmagában megtérülhet a Sony számára, ám a felvásárlás mögött inkább a Bungie szellemi tulajdonaihoz, tapasztalatához, szaktudásához való hozzáférés a ráció. A bejelentés alapján a Sony potenciálisan tévés vagy mozis adaptációk készítéséhez is fel kívánja használni a meglévő és jövőbeli termékeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!