Világsztárok, akik súlyos betegséggel élnek együtt

Mariah Carey, Michael J. Fox, Selena Gomez, Lady Gaga
Vágólapra másolva!
Az utóbbi években kétségtelen a Covid okozza a legnagyobb gondot a világban, viszont számos olyan krónikus betegség is létezik, amelytől joggal van félnivalóink. Sok világsztárról nem is gondolnánk milyen súlyos az állapotuk, mellyel együtt élve kell teljesíteniük a színpadon vagy a kamerák előtt. A következő esetek is bizonyítják, hogy a sztárok is ugyanolyan sérülékenyek, akár csak a hétköznapi emberek. Sok híresség őszintén vall egészségügyi állapotáról, mivel úgy hiszik, ezzel felhívhatják mások figyelmét, akik hozzájuk hasonló cipőben járnak és ezzel is segíthetnek a betegségek megelőzésben vagy a gyógyításában.
Vágólapra másolva!

Michael J. Fox

Az egykori Marty McFly évtizedek óta szenved a Parkinson-kór miatt. A bejelentést ugyan évekig halasztotta, ma már megtanult együtt élni ezzel az állapottal, bár vannak igen rossz napjai. A Parkinson-kór egy neurológiai eredetű betegség, mely a mozgás és járás képességét korlátozza, továbbá előfordulhat remegés, egyensúly problémák és ízületi fájdalmak. Jellemzően az 50 év felettieket fenyegeti a kór kialakulása, bár J. Fox-ot 30 évesen diagnosztizálták Parkinsonnal – írja a Prevention.com.

Selma Blair

A 49 éves színésznő Sclerosis multiplex (szklerózis multiplex) nevű idegrendszeri betegségben szenved, állapotáról először 2018-ban beszélt a közösségi médiában. Az SM egy krónikus betegség, mely a központi idegrendszert, a gerincvelőt és az agyat érinti, ezért sem meglepő, hogy végső soron bénuláshoz, rokkantsághoz vezet. Selma eleinte úgy gondolta, hogy idegbecsípődés okozza tüneteit, de sajnos ez a súlyos betegség állt a háttérben. Állapota gyorsan romlott, ma már bot segítségével tud járni.

Christina Applegate

Az Egy rém rendes család sztárja augusztusban jelentette be, hogy beteg. Lehet a sors fintora, hogy barátnőjéhez hasonlóan, akivel az Édes kis semmiség című emlékezetes vígjátékban is együtt játszottak, ugyanaz a kór sújtja őket. Christina-t – Selma-hoz hasonlóan – szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. Azóta kevesebbet van jelen közösségi oldalain és a médiában, a gyógyulásra koncentrál. Nemrég ünnepelte 50. születésnapját, egy posztban tudatta rajongóival, hogy sajnos nem igazán javul az állapota. Ennek ellenére már forgatja sorozata következő évadát, igaz folyamatosan felügyeletre szorul emiatt.


Selena Gomez

A fiatal énekesnő egy komoly autoimmun betegségben szenved, mely jól kezelhető, azonban egyénenként változó lehet a mértéke. Selenát 2015-ben diganosztizálták lupuszszal, majd 2017-ben vesetranszplantáción is átesett emiatt, utólag bevallja talán a beavatkozásra azért volt szüksége, mert előtte nem vette elég komolyan. Egy barátja ajánlotta fel számára a veséje egy részét, azóta Selena szerencsére jól van.