Jó hírt közölt a járványról Szlávik János

SZLÁVIK János Koronavírus - Elkezdődött az oltás Budapesten
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Vágólapra másolva!
Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a koronavírus járványról, a legújabb variánsról, az oltás fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A főorvos szerint a hírek azt mondják, a most megjelent BA2 alvariáns sokkal gyorsabban terjed, mint az omikron, ami igen elszomorító, mert voltak olyan kutatók, akik azt mondták, az omikron hozza meg a járvány végét. Sajnos nem lehet tudni, hogy a BA2 mennyire súlyos, mennyire hatékonyak ellene a védőoltások, de egyelőre nem kell aggódni.

A járványt illetően azért az jó hír, hogy a Pfizer tablettája megkapta az uniós engedélyt, már Magyarország is rendelt belőle. Ez a gyógyszer a beoltottaknak, nem beoltottaknak egyaránt adható, akiknél fennáll az esélye, a súlyosabb betegségnek, ők a megbetegedésüktől számított első öt napban kaphatják meg ezt a tablettát. Úgy tűnik, a jelek szerint, akik ebbe a kategóriába tartoznak, és szedik a gyógyszert, azok nem halnak bele a fertőzésbe, ami viszont jó hír.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.